Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Nu spelar vi för att inte bli utskrattade”

Se höjdpunkter från Danmarks match mot Ungern i handbolls-EM.
Danmark är illa ute i handbolls-EM. Foto: ANDREAS HILLERGREN/TT / TT NYHETSBYRÅN

Danmark är minst sagt illa ute i handbolls-EM efter gårdagens oavgjorda resultat mot Ungern. 

Och nu skäms de danska spelarna. 

– Nu spelar vi för att inte bli utskrattade, säger Danmarks storstjärna Henrik Möllgaard till Ekstra Bladet.  

Efter en uddamålsförlust mot Island i premiären var de regerande världsmästarna Danmark pressade i matchen mot Ungern i går kväll, där förlust hade inneburit att de försvunnit från EM. 

Och de regerande världsmästarna var länge illa ute. Med knappt tre minuter mot Ungern var Danmark för första gången i ledning i matchen, men kort därefter kvitterade ungrarna till slutresultatet 24–24.

Med en bara en poäng med sig från de två första omgångarna finns fortfarande möjligheten för Danmark att sig vidare till mellanrundan – men det med hjälp från Island. 

I morgon möts Island–Ungern och Danmark–Ryssland i den sista omgången i gruppspelet. Ska Danmark gå vidare krävs seger mot Ryssland samtidigt som Ungern inte får ta poäng i den tidiga matchen mot Island.

Som regerande världsmästare var det många som trott på Danmark som vinnare även av EM. Men efter den klena inledningen på europamästerskapet är många kritiska. 

 – En av de mest konstiga matcher jag någonsin skådat. Jag är besviken på Nikolaj Jakobsen, jag är oerhört besviken på Mikkel Hansen, värdens bästa handbollsspelare. Jag är mållös, sa experten Johanna Ahlm i TV10 efter matchen. 

”Vi är inte vana vi det här”

Men även de danska spelarna är självkritiska efter fiasko-starten på EM. 

– Jag trodde verkligen inte att vi var så lätta att skaka om. Det måste ha varit något psykologiskt. Det var längesedan vi var inblandade i ett sådant här fiasko, säger den danska storstjärnan Henrik Möllgaard till Ekstra Bladet

Möllgaard menar vidare att Danmark nu är i ett läge som de inte är vana vid. 

– Vi är vana vid att spela många och stora och avgörande matcher. Men då har det handlat om att spela finaler. Det har varit strider om guld. Vi har kämpat för att vinna något då. Men nu får vi spela för att inte bli utskrattade, säger Möllgaard.

Sverige också under press

Sverige är också under press i kvällens match Polen i Göteborg. 

Vid seger är Sverige klart för mellanrundan, men vid oavgjort krävs att Schweiz tappar poäng mot Slovenien. Vid svensk förlust måste även Schweiz förlora, samtidigt som den svenska förlusten inte får bli för stor (högst sex mål).

 

LÄS MER: Handbolls-EM 2020 - spelschema, grupper, resultat och tv-tider