Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Norska EM-ilskan: ”Kan lika gärna strunta i det”

Tele 2 arena – där semifinalerna ska avgörasFoto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN
Daniel HöglundFoto: BILDBYRÅN NORWAY / BILDBYRÅN NORWAY
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

Norske tv-profilen Daniel Höglund är vansinnig inför Norges semifinaldrama i Stockholm.

Varför då? Han ser för dåligt från sin plats i Tele2 arena.

– De hade lika gärna kunnat strunta i att spela matcher här, säger Höglund till Dagbladet.

Efter gruppspelsmatcher i Norge, Österrike och Sverige ska handbolls-EM avgöras i Stockholm i helgen.

Ett av lagen som imponerat mest under mästerskapet är Norge som nu siktar på att ta landets första EM-guld på herrsidan. På fredag kväll ställs norrmännen mot Kroatien i semifinal – och som vanligt ska Viasat-duon Daniel Höglund och Kristian Kjelling kommentera matchen i norsk tv.

Men det är en sak som stör Höglund inför dramat. Tv-kommentatorerna har placerats högst upp på en provisorisk läktare vid ena långsidan som placerats i arenan för att få publiken närmare planen. Och de platserna är på tok för dåliga, menar Höglund.

– Vad ska man säga? De hade lika gärna kunnat strunta i att spela matcher här. Vi måste ha en skärm för att kunna följa matchen och då kan vi ju sitta i pressrummet i stället, säger tv-profilen till Dagbladet.

”Sedan kom något ljushuvud...”

Han skickar också en rejäl känga till svenska arrangörerna.

– Det visar vilken otroligt liten förståelse de har för vårt jobb. När vi var här för några månader sedan sa de att vi skulle få sitta halvvägs upp på läktaren. Sedan kom något ljushuvud och sa: ”Vi skiter i det, vi ändrar”, säger Daniel Höglund.

Även Sveriges tv-kommentator Robert Perlskog har varit kritisk mot arrangörerna. Inför matcherna i Skandinavium twittrade Viasat-profilen ut sin ilska:

”Det blir mycket gissa i morgon. Utan tv, inget EM. Någon har missförstått. Tack Scandinavium. Tack som fan”, skrev Perlskog.

Norge möter Kroatien 18.00 på fredagskvällen. I den andra semifinalen ställs Spanien mot Slovenien 20.30.

Snyggaste målen från handbolls-EM

Frossa i läckerbitar från onsdagen