Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Norge tvingas böta efter bilderna i EM

Under gruppspelet i Trondheim hade spelare som Sander Sagosen svarta kompressionsshorts under de mörkblå kortbyxorna.Foto: VEGARD WIVESTAD GRØTT / BILDBYRÅN NORWAY BILDBYRÅN
Norge går som tåget i handbolls-EM.Foto: VEGARD WIVESTAD GRØTT / BILDBYRÅN NORWAY BILDBYRÅN

Norge vet hur man spelar handboll, men inte hur man ska klä sig.

Det har kostat dem 70 000 kronor under EM.

– Vi får skärpa oss, säger Erik Langerud, generalsekreterare i Norges handbollsförbund, till NRK.

 

Ladda ner appen gratis här – få sportnyheter på bästa sätt! 

De norska handbollsherrarna har imponerat stort under EM och har fram till söndagen vunnit alla sina fyra matcher. Men de har också slarvat, vilket har kostat dem onödiga pengar.

Flera av Norges spelare använder så kallade kompressionsshorts under det vanliga matchstället. Dessa måste enligt internationella handbollsförbundets regler ha samma färg som lagets vanliga kortbyxor – men det har de norska spelarna brutit mot vid matcherna.

Under gruppspelet i Trondheim hade flera spelare, bland annat storstjärnan Sander Sagosen, svarta kompressionsshorts under de mörkblå kortbyxorna. Det var mot reglerna. 

Men även när laget till första matchen i mellanrundan, i Malmö, bytte till en blå färg var det regelvidrigt, då nyansen inte var tillräckligt lik matchshortsen.

”Vi tycker det är petigt”

Regelbrotten har kostat Norge böter på 7 000 euro, motsvarande drygt 70 000 kronor, skriver NRK.

– Å ena sidan har vi försökt att göra ändringar på vägen, till något som är väldigt likt (färgmässigt), så vi tycker att det är lite petigt. Å andra sidan visste vi om det här så vi borde ha varit bättre förberedda också, så vi får se oss lite i spegeln, säger Erik Langerud, generalsekreterare i Norges handbollsförbund, till NRK.

– Det blir mycket pengar som vi gärna hade använt till något annat.

Nielsen inför Norge: ”Nu spelar vi för vår stolthet”

EM-snackisarna som vi ALDRIG glömmer