Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Norge tog ny seger – med ”reservlaget”

Foto: ANDREAS HILLERGREN/TT / TT NYHETSBYRÅN

Norge ställde upp med reserverna, men besegrade ändå Ljubomir Vranjes Slovenien. 

Nu väntar Kroatien för Norge, medan Vranjes manskap får ta sig an Spanien. 

– Jag rankar det här högt naturligtvis. Inte lika högt som Champions League-guldet ännu, men högt, säger Vranjes.  

Inför den avslutande omgången riktade Islands förbundskapten Gudmundur Gudmundsson hård kritik mot det hektiska spelschemat. 

– Jag är inte nöjd med arrangören som planerar att vår sjunde match ska spelas dagen efter vår sjätte. Då får vi ingen vilodag och det är inte acceptabelt i handbollsvärlden, sa han inför mötet mot Sverige. 

Redan semifinalklara Norge hade samma problem inför - men Christian Berge valde att vila sina största stjärnor - däribland Sander Sagosen - i gruppfinalen mot Slovenien och vann ändå med 33-30, lagets sjunde raka seger i mästerskapet. 

– Det känns väldigt bra och jag fick spela till mig lite självförtroende. Vi hade som mål att vinna alla matcher och vi har en del spelare som inte får lira så mycket, men som visar upp mycket bra i dag, säger Kevin Gulliksen till norska TV2.

Vranjes knep för att slå Spanien 

Nu väntar Kroatien för norrmännen i semifinal. 

– Det kommer att bli ett krig över 60 minuter, det blir riktigt tufft. Vi är redo för uppgiften dock, det har vi varit hela vägen. Vi njuter av att vara med i EM och vi vet att det är vinna eller försvinna som gäller. Men vi ska vinna, säger Sagosen. 

För Ljubomir Vranjes och hans Slovenien var en semifinalplats på förhand väldigt oväntat, men nu väntar Spanien i semifinalen. Ett Spanien som vunnit samtliga matcher i mästerskapet innan de kryssade mot Kroatien under gårdagen. 

För att vinna där har Vranjes några ess i rockärmen. 

– Vi har dragit in nya grejer i anfallsspelet, framförallt analyserar vi motståndarnas försvarsspel där jag gett dem tips för att hitta de svaga länkarna, säger han. 

Spanien gruppetta – efter oavgjort mot Kroatien

Se alla höjdpunkter från matchen

Elias förändring efter flytten till Vancouver

Föräldrarna om svenskens liv som superstjärna • Nya lägenheten • Umgänget i Vancouver • ”Det vill du inte höra när bandaren är på”