Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Mystiken - landslaget mörkar stjärnans skada

Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

GÖTEBORG/STOCKHOLM. Landslaget vill inte uttala sig om Albin Lagergrens skada.

Lagläkaren Daniel Jerrhag vägrar svara på några frågor om stjärnans hälsotillstånd efter förlusten mot Slovenien. 

– På samma vis som alla andra människor har rätt till integritet har han också det även om han råkar vara en landslagsspelare i handboll, säger Jerrhag.

Kort inför Sveriges match mot Slovenien stod det klart att Albin Lagergren inte skulle komma till spel. Högernian har dragits med en skada i högerfoten men spelade trots det i premiärmatchen mot Schweiz. 

Efter förlusten mot Slovenien – där Lagergren saknades – vill inte landslagsläkaren Daniel Jerrhag berätta hur stjärnans status är.

 – Albin har bett mig att inte kommentera hans hälsotillstånd vilket jag som lagläkare måste respektera. Det är den hållningen som hela truppen har och för närvarande är han inte spelbar, säger Daniel Jerrhag.

Jerrhag: ”Det är Albins kropp”

Läkaren fortsätter:

– I det här fallet är jag Albins läkare och har därmed sekretess vilket innebär att jag inte kan uttala mig alls och det respekterar vi i laget. Både jag och Albin har en önskan om att media ska respektera det också.

När tror du han kan vara med igen?

– Det kan jag inte uttala mig om. Det är tråkiga svar men det är Albins kropp och Albins hälsa och han har bett mig att hålla den här linjen. Min och vår önskan är att ni inte ska gräva mer i det.

– Tittar man på kulturen kring spelarnas hälsa och skador är den ganska bisarr. De förväntas lägga ut allt om hur de mår och vilka skador de har och jag tycker att det är en konstig kultur. Det här är ett individuellt beslut för Albins del, han vill ha det så här och det är inte säkert att alla andra spelare resonerar likadant men det är den hållningen han har och han önskar att det ska förbli så.

Landslaget mörkar Lagergrens skada

Men ni har pratat öppet om en fotskada innan?

– Ja men jag har pratat med Albin i dag och han önskar att vi har den här hållningen. På samma vis som alla andra människor har rätt till integritet har han också det även om han råkar vara en landslagsspelare i handboll.

På tisdag spelar Sverige mot Polen och Jerrhag vill förstås inte heller svara på om Lagergren kan vara med då.

– Jag kan inte hindra er från att dra era egna slutsatser men jag kan inte säga mer förrän han säger att det är okej. 

LÄS MER: Handbolls-EM 2020 - spelschema, tv-tider och svenska truppen