Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Albin Lagergren missar gruppfinalen

Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

Sverige har drabbats av ett tungt bakslag inför kvällens match mot Slovenien. 

Högernian Albin Lagergren kommer inte kunna spela, enligt SVT

– Han är där han är, och sedan får vi ta det därifrån, säger assisterande tränaren i landslaget Martin Boquist till SVT. 

Lagergren missade gårdagens pressträff på grund av rehabträning. Skadan som håller till i högerfoten, verkar dock vara så allvarlig att han inte kommer kunna komma till spel under kvällen.

– Det är tråkigt. Resten av laget får ta över, men vi får hoppas att kommer tillbaka så snart som möjligt. säger handbollslegendaren Stefan Lövgren.  

Skadade foten i våras

EM-lagets enda riktiga högernia stod tidigare över den andra genrepsmatchen.

Lagergren spelade han sedan från start i premiären men byttes ut efter en kvart i den första halvleken. Han byttes in i den andra halvleken igen. Då gjorde han i tre mål, därefter fick han spendera resterande 20 minuter på bänken. 

Albin Lagergren skadade foten i våras och missade hela förra säsongen. Men han berättade inför premiären att det är en ny skada som har börjat krångla – inte den gamla. 

– Det är en ny skada, det är inte samma. Men det känns så pass bra nu ändå att jag kan vara med, det har mer varit en försiktighetsåtgärd att jag inte har deltagit, sa han då.