Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Svenska stjärnan lämnar EM-truppen efter skada

Landslagsläkaren Daniel Jerrhag kunde inte kommentera vad som hänt med Albin Lagergren.
Albin LagergrenFoto: BJÖRN LARSSON ROSVALL/TT / TT NYHETSBYRÅN
Jack ThurinFoto: JÖRGEN JARNBERGER / BILDBYRÅN

GÖTEBORG. Albin Lagergren skrivs ut ur den svenska EM-truppen.

IFK Skövdes poängkung Jack Thurin, 20, tar hans plats.

– Det är en stor talang, säger förbundskapten Kristján Andrésson.

Kort innan förlustmatchen mot Slovenien stod det klart att Albin Lagergren inte skulle komma till spel. Landslaget angav ”medicinska skäl” och landslagsläkare Daniel Jerrhag ville inte kommentera ämnet närmare än så. 

– Albin har bett mig att inte kommentera hans hälsotillstånd vilket jag som lagläkare måste respektera. Det är den hållningen som hela truppen har och för närvarande är han inte spelbar, säger Jerrhag som inte heller ville ge någon prognos för när Lagergren kunde vara tillbaka. 

– Det kan jag inte uttala mig om. Det är tråkiga svar men det är Albins kropp och Albins hälsa och han har bett mig att hålla den här linjen. Min och vår önskan är att ni inte ska gräva mer i det, fortsätter Jerrhag.

Förbundskaptenen om Jack Thurin

Jack Thurin ersätter Albin Lagergren i den svenska EM-truppen. Förbundskapten Kristjan Andrésson kommenterar bytet.

Poängkungen Thurin ersätter Lagergren

Nu står det i alla fall klart att Lagergren inte spelar tisdagens match mot Polen. Landslaget meddelar att han inte är med utan ersätts av Skövdes Jack Thurin. 

Men något nytt besked kring hans hälsa framkom inte.

– Nej, det kan jag inte säga något om. Jag är Albins läkare och det innebär att han bestämmer vad jag får lov att säga till media. Det tycker jag man ska ha väldigt stor respekt för. Jag vill också tillägga att det inte handlar om någon mörkläggning. Detta handlar enbart om respekt för Albins integritet och hans beslut kring vad allmänheten ska veta om hans hälsa, säger landslagsläkaren Daniel Jerrhag efter beskedet.

I övrigt – är alla friska och hela?

– Alla är friska och hela, säger han.

Lagergren skrivs ut ur den svenska truppen och i stället kommer Jack Thurin, 20, in som ny högernia.

– Det är en vänsterhänt skytt, en stor talang som vi ska nyttja i situationer med hans skott. Men även i ytor där han blir ett hot med sin vänsterhand. Men det är framförallt spelarna som spelade mot Slovenien som ska dra det stora lasset, han blir en extra krydda i vårt spel och ska bara passa på att njuta av situationen i morgon, säger förbundskapten Andrésson.

Det blir mästerskapsdebut för IFK Skövde-spelaren som gjorde ett mål i det svenska genrepet mot Egypten i tisdags.

Jack Thurin har sprutat in poäng för tabellfyran IFK Skövde under hösten. Storskytten har gjort 99 mål och 45 assist på 21 matcher.

”Har utvecklat mitt spelsinne”

Jack Thurin kommer in i den svenska EM-truppen i stället för Albin Lagergren. Det här kommer han att bidra med.