Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Jätteskräll: Svenskt drömresultat direkt

Foto: OLE MARTIN WOLD / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Sverige har fått en drömstart i EM – innan värdlandet hunnit spela den första matchen. 

Portugal besegrade nämligen favoriten Frankrike, som kan resultera i stor fördel för Sverige.  

På fredagen inleddes handbolls-EM som spelas i Sverige, Norge och Österrike. Värdlandet Sverige spelar sin första match mot Schweiz på kvällen, men redan innan avkast hade mästerskapet gått Sveriges väg. 

Frankrike, som anses var en favorit till EM-guldet, föll nämligen överraskande mot Portugal i den första omgången. Portugal ledde i halvtid med 12–11 och efter ett drama i slutminuterna skrevs slutresultatet till 28–25. 

En mardrömsstart

Mardrömsstarten blev därmed ett faktum för Frankrike som kan få det tufft att ta sig vidare till mellanrundan. För att det ska hända måste Portugal förlora stort mot Norge och helst inte vinna mot Bosnien och Hercegovina. Samtidigt som Frankrike i princip måste besegra Norge. 

Därmed är det franska laget riktigt illa ute. Resultatet försvagar landets chanser till att gå vidare, och om de lyckas med det finns chansen att Frankrike får med sig färre poäng till mellanrundan. Där väntar eventuell en match mot Sverige. 

Diogo Branquinho blev Portugals bäste målskytt efter totalt fem fullträffar. Dika Mem gjorde samma antal mål för Frankrike.