Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Jag kommer inte att acceptera det”

Jim Gottfridsson.Foto: JÖRGEN JARNBERGER / BILDBYRÅN
Foto: JÖRGEN JARNBERGER / BILDBYRÅN

ALINGSÅS. Två mål och flera assist.

Men storstjärnan Jim Gottfridsson, 27, kräver mer.

– På fredag kommer jag inte acceptera att man kommer gå där och glider ifrån matchen, säger mittnian.

Det blev ny, svensk triumf i Alingsås när Sverige återigen genrepade mot Egypten inför EM.

Max Darj, handbollsfostrad i just Alingsås, stal rubrikerna och blev tillsammans med Lukas Nilsson bäste svenske målskytt på fem mål vardera när Sverige vann med 27-24.

Den svenska spelmotorn Jim Gottfridsson tyckte att matchen var ett steg i rätt riktning.

– Vi förbättrar det vi har snackat om, det är mycket kamp i dag. Man märker att det är en träningsmatch så klart, vi testar lite för att se hur saker funkar. Men försvarsspelet såg extremt bra ut i första halvlek, även tio minuter in i andra. Sedan spelar de sju mot sex vilket är bra för oss att känna på, säger Gottfridsson om den svenska insatsen.

Samtalade med Boquist

Men att det finns mer att plocka av för egen del var han tydlig med.

– I söndags kanske jag ligger bakom 10-12 mål, i dag kanske 3-4. Jag kan bättre, det vet jag, säger han och fortsätter.

– Jag kanske inte gick hur mycket som helst för eget. Men på fredag kommer jag inte acceptera att man kommer gå där och glider ifrån matchen. Det kommer inte så mycket från min sida, men jag drar ändå dit två pytsar i första halvleken. Så det känns ändå okej, men jag ska egentligen gå mer på mål och vara mer aggressiv, säger Gottfridsson.

Tidigt in i matchen syntes Gottfridsson diskutera med assisterande förbundskapten Martin Boquist på bänken.

– Jag har sagt det till ”Boken” innan, och så jobbar vi i alla mästerskap egentligen, att vi på förhand snackar ihop oss om vilka spel vi vill spela framåt. Han är ett bollplank, särskilt nu när vi har högerhänt högernia. Jag gillar att styra allting själv, har oftast bra blick för det. Men ibland när du kör någonting hinner du inte se hur alla försvarsspelare reagerar, då kommer han med bra input, säger han.