Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Jag brinner för det här – tror det syns också”

Expressen träffade flera av landslagsspelarna på tisdagens pressträff och frågade om deras tankar inför onsdagens match mot Polen.
Andreas PalickaFoto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

GÖTEBORG. Eufori efter storspelet som gav premiärvinst.

Knäckt efter förlusten mot Slovenien.

Om Andreas Palicka är redo inför gruppavgörandet mot Polen?

– Jag brinner för det här till 1000. Jag tror det syns också, säger Palicka. 

Målvakten Andreas Palicka glänste och fick det fullsatta Scandinavium att brista ut i glädje flera gånger om när han spikade igen sin målbur när Sverige premiärslog Schweiz i fredags.

Palicka röstades fram till landslagets populäraste spelare och fick fem getingar i Expressen efter sin insats.

Tvära kast mot den grådystra göteborgsverkligheten efter förlusten mot Slovenien.

– Jag tycker vi spelar Slovenien rätt i händerna, tempofattigt och vi kommer inte upp i vårat spel samtidigt som de gör det jättebra. Sen var det ett par domslut där på slutet som man var lite frustrerad över. Så var det, berättar Palicka som skrek ut sin frustration efter förlusten.

– Man mår inte bra när man sitter på bänken. Det är mycket svårare att sitta där än att spela. Samtidigt är det inget snack om det: vi släpper in 21 och vår defensiv var riktigt, riktigt stark hela matchen egentligen. Det var inte där vi tappade poängen om vi säger så. Det sitter framåt där vi inte fick till det alls, suckar han.

Sömnproblem?

– Ja, jag hade svårt att sova efteråt. Jag är fortfarande besviken. Jag ser det som omöjligt att ta med sig poäng till mellanrundan, nyckelmatchen var i söndags. Nu är det en nyckelmatch om vi ska gå vidare eller inte. Först och främst måste vi slå Polen, säger han.

Sveriges upplägg nästintill unikt

Andreas Palicka och Mikael Appelgren i det svenska målet har ett snudd på unikt upplägg, både i klubblaget och i landslaget, där ingen av dem egentligen är uttalad förstemålvakt.

Därmed är det inte spikat vem som vaktar kassen mot Polen.

– De bygger på ett rutinerat mittblock. Annars är det rätt unga spelare, oprövade men talangfulla som de håller på att spela ihop. Oregelbunden nivå men de kan spela bra. De har inget att förlora mot oss. Det blir ingen enkel match på någon sätt, säger Palicka.

Du står i kväll?

– Jag är alltid redo. Jag brinner för det här, det är extremt speciellt för mig att springa in i Scandinavium som jag ser som mitt hem. Det tror jag syns också, att det har stor betydelse och att jag väntat länge på det här. Är det jag som står kommer jag brinna för det till 1000, säger han.

 

LÄS MER: Handbolls-EM 2020 - spelschema, grupper, resultat och tv-tider  

Inkallad till svenska laget: ”Spela mitt spel”

Jack Thurin gör sin första EM-match mot Polen efter att han kallats in till det svenska laget som ersättare för Albin Lagergren.