Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Inför avskedet: ”Vore inte sant att säga det”

Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

MALMÖ. Slutet är här.

Kristján Andrésson gör sin sista landskamp som svensk förbundskapten mot Island i morgon.

Mot landet han är medborgare i.

– Att säga att det inte betyder extra vore att fara med osanning, säger Andrésson.

Efter två tunga förluster mot Portugal och Norge var den svenska semifinalchansen redan borta inför Sveriges EM-match mot Ungern under måndagskvällen.

Väl där fick den svenska publiken bevittna ett försvars- och målvaktsspel av yppersta snitt samtidigt som anfallsspelet klev upp ytterligare en nivå.

– Vi fick en del utfall på vårt kontringsspel. Jag tycker vi för matchen på ett väldigt snyggt sätt och har koll på den. Vi gör inte mål på alla våra hundraprocentiga lägen, det är det som gör att det blir en jämn match. Men i slutändan tycker jag 5-6 mål var rättvist och det var oerhört skönt att vinna i mellanrundan här hemma i Malmö, säger Kristján Andrésson efter vinsten.

Då Sverige inte heller längre kan ta sig till Stockholm för spel om match om femteplatsen innebär det att Kristján Andréssons sista landskamp som svensk förbundskapten blir mot Island i morgon.

Möter Island

– Den är precis jätteviktig ur den aspekten att det är en landskamp i Sverige. Vi ska slutföra EM och lämna ett bra avtryck. Jag vill gärna göra det, säger Andrésson.

Lite mer speciell än så är den också för den svenske förbundskaptenen.

Andrésson har isländska föräldrar, isländskt medborgarskap och har representerat det isländska landslaget i handboll.

– Det är klart att det betyder extra att det är mot Island. Jag har massa släkt och vänner där som oftast håller på mig, men som inte gör det nu. Jag har också många vänner i det isländska landslaget, både spelare och ledare. Så att säga att det inte betyder extra vore att fara med osanning. Det blir en speciell match på två sätt, säger Kristján Andrésson.