Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Hotet: Superskrällens ”annorlunda” anfall

Mikael Appelgren.Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Portugal är en av mästerskapets sensationer.Foto: REVIERFOTO VIA WWW.IMAGO-IMAGES.DE / IMAGO IMAGES/REVIERFOTO WWW.IMAGO-IMAGES.DE
Philip Henningsson. Foto: JÖRGEN JARNBERGER / BILDBYRÅN

Visserligen höjdes ett varningens finger för Portugal inför turneringen – men det ses ändå som en skräll att de tog sig vidare.

Nu ställs Sverige mot den, i sammanhanget, lilla handbollsnationen. 

Och det stora hotet är inte en enskild spelare.

– Jag är imponerad av Portugal, säger Mikael ”Äpplet” Appelgren. 

Målvakten Alfredo Quintana, som ses som Portugals stora stjärna, stängde igen butiken mot Frankrike och hade en stor del i en av mästerskapets största skrällar.

Den plats i mellanrundan som av många på förhand var vigd för Frankrike tog Portugal, som skuggade Norge i det första gruppspelet. 

På fredag kväll ställs Sverige mot sensationen.

– Det är många som säger att Danmark och Frankrike inte är med och gruppen är mer öppen. Samtidigt är det två lag som slagit ut dem, då är det de som är bäst för tillfälligt. Det kommer bli tuffa matcher, konstaterar Philip Henningsson. 

Hotet mot Sverige

I runda slängar spelar halva Portugals landslag i Porto till vardags, som gått bra i Champions League i år.

– Det är ett lag som är på uppgång, säger Henningsson.

– De har spelat en del 7-6, det får vi titta på.

Och det är just anfallsspelet som sticker ut. Det stora hotet för Sverige är att de spelar med sju utespelare – byter ut målvakten.

– Jag är väldigt imponerad av Portugals spel. De har ju spelat bättre än Frankrike, i och med att de slagit dem. Men på något sätt tror jag det är bra att möta Portugal först, säger ”Äpplet”.

I öppningsmatchen testade Schweiz att byte ut målvakten, och det löste Sverige bra. 

– Jag tror det kan passa oss ganska bra, säger Mikael Appelgren.

”Spelar annorlunda”

Högersexan Daniel Pettersson är inne på samma spår som sina lagkamrater.

– Det är en uppåtgående nation som spelar lite annorlunda. De har två stora mittsexor som de gärna vill spela in till. Det gäller att vara med på deras 7-6, säger han.

– Vi ska försöka stå bra och komptakt bakåt, så gott vi kan. Hjälpas åt. Det kommer bli otroligt viktigt.

Sverige möter i tur och ordning Portugal, Ungern, Norge och Island i mellanrundan, och ligger två poäng bakom Ungern och Norge.

– Det som varit positivt är att det varit lite överraskningar här och där. Och kanske inte så förväntade oss, säger ”Äpplet”.