Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Fullständigt hopplöst – det här är ju pinsamt”

Gudmundur Gudmundsson.Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

Kvällens match mot Sverige blir Islands sjunde match på tolv dagar. 

Förbundskaptenen Gudmundur Gudmundsson är allt annat än nöjd med det hektiska spelschemat. 

– Det är oacceptabelt, säger han till danska TV2

Under kvällen spelas den avslutande omgången i mellanrundan. Där ska det avgöras vilka lag som möts i semifinalerna och vilka som gör upp i kampen om en femteplats. 

För svensk del står det redan klart att detta blir den sista matchen för det här mästerskapet och för kvällens motståndare Island är läget detsamma. 

Trots det är det uppretat i det isländska lägret inför kvällens drabbning. Anledningen? Det hektiska spelschemat. 

Island ilska inför Sverigematchen: ”Inte acceptabelt”

Under tisdagskvällen spelade såväl Island som Sverige matcher och i kväll spelar de igen. 

För Island är det match sju de senaste tolv dagarna. Det är ett för tajt spelschema menar den isländska förbundskaptenen Gudmundur Gudmundsson. 

– Det är otroligt att vi ska spela match nummer sju redan i morgon, sa Gudmundsson till danska TV2 efter tisdagens förlust mot Norge. 

– Man måste inleda mellanrundan en dag tidigare än vad de gjort. Matchen mot Sverige har stor betydelse för oss för vi vill sluta topp åtta. Så jag är inte nöjd med arrangören som planerar att vår sjunde match ska spelas dagen efter vår sjätte. Då får vi ingen vilodag och det är inte acceptabelt i handbollsvärlden, fortsätter Gudmundsson. 

Experternas dom: ”Hopplöst och pinsamt”

Han får medhåll av TV2:s experter Bent Nyegaard och Claus Möller. 

Nyegaard menar att han såg på de ungerska spelarna att de var slitna mot Sverige - och det var därför de föll så tungt (18-24). 

– Det är trist för åskådarna, för tv-tittarna och oss alla som är en del av det här. Ungern kämpade, men de hade ingen ork kvar, säger han. 

Claus Möller är ännu hårdare: 

– Det känns fullständigt hopplöst att utsätta spelarna för något sånt här i EM:s mellanrunda. Jag är skakad över att vi har en sport som inte tar sig själv på allvar mer än så här. Det är pinsamt att spelarna ska spela två matchen inom 16 timmar. 

Från grupp 1 är Spanien och Kroatien redan vidare till semifinal, men de möts i kväll och den matchen kommer avgöra vem som slutar etta i gruppen. 

Från Sveriges grupp är Norge vidare och bakom dem är det Slovenien (sex poäng) och Ungern (4 poäng) som gör upp om den sista semifinalsplatsen. Slovenien ställs mot Norge medan Ungern möter Portugal. 

 

LÄS MER: Handbolls-EM 2020 - spelschema, grupper, resultat och tv-tider