Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Dags för blågul landslagsfest igen

Foto: BILDBYRÅN

Det nya idrottsåret 2020 är här.

SportExpressen är med på noterna direkt med ett matigt handbollsmagasin på 116 sidor, som finns i butik från den 5 januari.

Herrarnas EM – för första gången samarrangerat av tre länder i sex städer där folkfester väntar i bland annat Göteborg, Malmö och Stockholm – har haft synnerligen stark blågul prägel sedan premiären sommaren 1994:

Sverige är mesta mästarna och vassast i EM-historien med fyra guld.

Sverige är enda arrangörslandet hittills i EM som lyckats vinna guld (2002).

I vårt genomarbetade magasin porträtteras givetvis flera profiler, inte minst målvakterna Mikael Appelgren och Andreas Palicka som förklarar hur de tänker när de gladeligen ställer sig i vägen för bollar som kommer i över 130 kilometer i timmen från nära håll. Och så avslöjar de sin jakt på en berömd zon och kärleken till adrenalin-kickar.

Du möter Kim Ekdahl Du Rietz och andra starkt lysande stjärnor som danske fenomenet Mikkel Hansen, franske ikonen Nikola Karabatić och norske Sander Sagosen – sportens framtida affischnamn – plus ytterligare 21 stora namn på reportern Jonathan Larssons lista över EM:s hetaste spelare. Som vanligt hittar du hela spelschemat med alla tv-tider, guider och fakta om varje lag plus experternas tips.

Och sist men inte minst: Härlig nostalgi om ”Bengan Boys”, där historiens vingslag ger ståpäls för oss som var med under de gyllene åren. Handbollsoraklet med stort H, Kjell-Ove ”Koa”Andersson, bjuder på hårresande minnen och en egen blågul topplista.

God fortsättning på det nya sportåret. Full fart framåt!