Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Efter succén: ”Frankrike är den stora favoriten”

Foto: MOHAMED ABD EL GHANY / POOL / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Foto: JONAS EKSTRÖMER/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN

Sverige har överraskat stort i handbolls-VM. 

Nu väntar Frankrike i semifinal – då lägger det svenska laget över allt favoritskap på motståndarna.  

– Det är klart att vi är nöjda så här långt. Men känslan är att vi vill mer, säger Lucas Pellas. 

Utan någon förlust i handbolls-VM har Sverige tagit sig långt i handbolls-VM. Efter en förkrossande seger mot Qatar i kvartsfinalen möter det svenska laget Frankrike i semifinalen. 

– Jag är inte överraskad, men jag är glad över att vi är i semifinal. Jag har en väldigt stor tilltro till spelarna här och vet vilken kvalitet de har, säger Glenn Solberg, förbundskapten i Sverige. 

Men vad är det hemligheten bakom succén? Sverige har inte de största stjärnorna, men en lagsammanhållning är utöver det vanliga och har tagit laget hit, enligt förbundskaptenen. 

– Vi är ett gäng som unnar varandra framgång. Laget alltid går för att vinna. Det är fantastiskt att ha sådana spelare som ledare som verkligen bryr som om varandra när det verkligen gäller. Det har varit nycklarna till segrarna så här långt. 

Nu väntar en tuff utmaning för Sverige då laget ställs mot världslaget Frankrike. Då är det inget snack om vem som är favoriter, i alla fall enligt det svenska laget. 

”Frankrike är favoriter”

– De är helt klart favoriter, menar Solberg. 

Succéspelaren Lucas Pellas instämmer. 

– Jag skulle säga det är 70-30 fördel Frankrike under morgondagens match. De har många bra och vassa spelare. Det kommer bli en tuff match, men vi har väldigt goda chanser, säger Pellas som dock håller Danmark och Spanien som favoriter till guldet. 

– Vi är en underdog. De andra lagen har visat i mästerskap efter mästerskap att de är på den här nivån. Nu får vi hoppas att vi kan stå upp mot dem. 

Pellas vill dock mer, även fast han är ”nöjd” med vad laget har åstadkommit så här långt. 

– Det är klart att vi är nöjda så här långt. Men känslan är att vi vill mer. Vi förtjänar att vara här. Vi kommer göra allt för att vinna. Vi är nära nu. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.