Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Doldisens jätteshow: ”Kul att hjälpa laget”

Foto: FREDRIK SANDBERG/TT / TT SPORT TT NYHETSBYRÅN
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Sverige är fortsatt med i kampen om en semifinalplats i handbolls-EM efter att ha slagit Polen.

Detta sedan slutresultatet skrivits till 28–18 och mästerskapsdebutanten Tobias Thulin storspelat i mål.

– Det är skitkul för honom och grymt för laget, säger lagkamraten Felix Claar om Thulins insats.

Tobias Thulin klev in i mål och Sverige hade möjligheten att hänga med på allvar i kampen om semifinalplatserna. Samtidigt ville Polen blanda sig i diskussionen också.

Men Sverige visade tidigt klassen och höll i princip det Polska laget bakom sig matchen igenom.

Till en början gjorde Jim Gottfridsson ett par mål och efter drygt halva halvleken var ställningen fortsatt i Sveriges favör. Bland annat sedan Oscar Bergendahl satt ett inspel i mål och Hampus Wanne satte en straff till ställningen 8–5. 

Men samtidigt storspelade mästerskapsdebuterande Tobias Thulin i mål. 

I paus, när ställningen växt till 14–6 efter mål från bland annat Emil Mellegård i spel sex mot fem, hyllades just Thulin av Viaplay-experten Martin Frändesjö.

– Han har varit fantastisk bra. Han fungerar bra med försvaret och läser intentionerna.

Hyllas av experten och lagkamraten

Den andra halvleken inleddes med att lagen gjorde varsitt mål. Men vid ställningen 15–7 drog Sverige på sig en utvisning. Då visade samtidigt målvakten Tobias Thulin prov på fint målvaktsspel.

– Vilken uppvisning! Ren målvaktsuppvisning. Så kul för hela målvaktsteamet, utbrast experten Claes Hellgren i Viaplays sändning efter en av räddningarna.

Under de nästkommande minuterna stod Thulin också för flera fina räddningar på vägen till segern där slutsiffrorna skrevs till 28–18.

Efter matchen hyllades Thulin av av lagkamraten Felix Claar.

– Man blir glad för hans skull att han får starta. Han kommer i gång direkt och i andra känns det som att han tar ett antal frilägen i rad. Det är skitkul för honom och grymt för laget.

Är det någon skillnad mellan att ha Palicka och Thulin bakom sig?

– Jag tycker inte att det spelar någon roll. Det är samma grunder vi har. Sen gillar ju ”Palle” att pusha, skrika och driva laget lite mer bakifrån kanske, säger Claar.

Thulins fina ord: ”Grym stämning”

Mästerskapsdebutanten själv var föga förvånande nöjd med sin fina insats. Samtidigt syntes hans lagkamrater glädjas med honom efter slutsignalen.

– Såklart är det jätteroligt att hjälpa laget. Man tänker inte så mycket utan det flyter på när man tar bollarna. Det är bara kul att göra en bra landskamp, säger Thulin.

Hur är stödet från laget när man kommer in och debuterar?

– Jättebra, det är en jättehärlig grupp med alla i målvaktsteamet också. Det är enkelt att komma in i gruppen och det är en grym stämning.

Thulin utsågs också till matchens lirare men att det mesta gick hans väg funderade han som sagt inte så mycket på.

– Det är väl inget man tänker på så mycket utan man försöker bara hjälpa laget. Glädjen kom mest efteråt.

Nu väntar på nytt två viktiga matcher mot Tyskland och Norge.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.