Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Det där har jag aldrig sett förut”

Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Foto: TV6
Foto: TV6

Det började skakigt. 

Men Sverige ryckte upp sig, gjorde jobbet och slog Kongo-Kinshasa med 26-16. 

- Det var väldigt skönt, med tanke på hur det såg ut i början, säger Linn Blohm till TV6.  

Handbolls-VM i Japan är i gång och för svensk del inleddes mästerskapet med en - på papperet - väldigt överkomlig uppgift i form av Kongo-Kinshasa. 

Men matchens inledande minuter bjöd inte på den matchbild som de flesta väntade sig. Den kongolesiska målvakten storspelade samtidigt som svenskornas dito överlistades ett par gånger. Kongo ledde som mest med 5-2. 

Men Isabelle Gulldén och resten av Sverige svalde undan skrämselhickan och tog tag i taktpinnen. I halvlek hade de tagit ledningen och släppte den aldrig. Segersiffrorna skrevs till 26-16. 

Getingbetyg: Sverige

Filippa Idéhn

 

Olivia Mellegård

Marie Wall

Linn Blohm

Anna Lagerquist

Johanna Forsberg

Mathilda Lundström

Nathalie Hagman

 

Jamina Roberts

Mikaela Mässing

Melissa Petrén

Isabelle Gulldén

Carin Strömberg

Hanna Blomstrand

Emma Lindqvist

 

Spelade inte: Martina Thörn

 

Jury: Jonathan Larsson

Blohm: ”Vi missar en massa”

Linn Blohm, med fyra fullträffar denna kväll, kände mest lättnad efteråt. 

- Det var väldigt skönt, med tanke på hur det såg ut i början. Vi kommer till väldigt bra lägen i början, men missar en massa. Så det var väldigt skönt att vi kommer ut i andra halvlek, drar i väg och vinner så stort, säger hon till TV6. 

Hon menar att såna här matcher man bara ska vinna är kluriga. 

- Det är väldigt svårt att spela mot sämre spelare, man vet aldrig vad man ska förvänta sig av dem, säger hon. 

Sverige – Kongo-Kinshasa 26–16 (11–8)

Sverige: Anna Lagerquist 6, Linn Blohm 4, Marie Wall 3, Mathilda Lundström 2, Johanna Forsberg 2, Melissa Petrén 2, Isabelle Gulldén 2, Mikaela Mässing 2, Nathalie Hagman, Jamina Roberts, Carin Strömberg.

 

Kongo-Kinshasa: Christianne Mwawesa 6, Hillary Ikondo 3, Estel Semana 2, Raissa Yalibi 2, Consolate Mwange, Carine Ngombo, Roseline Ngo Leyi.

Kongospelarens miss: ”Aldrig sett det förut”

Det mest minnesvärda från öppningsmatchen var annars en lustig incident tidigt i den första halvleken. Då Kongo skulle göra ett byte var deras spelare som skulle in lite för het på gröten - och glömde ta av sig sin träningsoverall. 

Hon sprang in på plan, men domaren uppmärksammade direkt att saker och ting inte stod rätt till och pausade tillställningen i några sekunder. 

- Det är en klassiker, hon hade träningsoverallen på sig. Men det har jag aldrig sett förut tror jag, säger TV6:s expert Claes Hellgren. 

LÄS MER: Handbolls-VM 2019 – all viktig information

TV: Martin Frändesjö går igenom VM

Viasats handbollsexpert går igenom VM i Sportklubben