Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Sverige föll efter skandalscenerna

Foto: BJÖRN LARSSON ROSVALL/TT / TT NYHETSBYRÅN

En skandal utspelade sig när Sverige förlorade mot Ungern med 27-28. 

Stora mängder plexiglassplitter från taket träffade den ungerska målvakten och spreds på planen.

– Det är en praktskandal faktiskt av arrangören, säger experten Magnus Grahn i SVT:s sändning.

Sverige laddar för fullt inför EM som börjar 3 december. Från början var tanken att mästerskapet arrangeras i båda Danmark och Norge. Men sistnämnda tvingades tacka nej så sent som för två veckor sedan på grund av coronapandemin. 

Under lördagen ställde Blågult mot Ungern i det första mötet av två i Trollhättan – och redan före avkast var det dramatiska scener.

För när lagen värmde upp regnade det ner splitter från plexiglas på planen. Splittret träffade den ungerska målvakten som var mitt i uppvärmningen.

”Det är pinsamt”

SVT:s kommentator Chris Härenstam var skärrad: 

– Vi sitter här och är lite småskakade. Det tycks ha gått bra med målvakten, men det hade kunnat gå mycket, mycket värre, säger Härenstam i SVT. 

Det var en upphissad basketkorgs plexiglas som träffat taket och då spruckit.

– Det är pinsamt att det hamnar i ett sånt läge. Det ska inte få ske, säger experten Magnus Grahn upprört.

Matchen sköts upp en kvart för att se till att planen var i spelbart skick. Och när den väl drog i gång bjöds det på böljande spel fram och tillbaka. 

”Är slarviga”

Blågult ledde hela vägen när endast tio minuter återstod för då började Ungern komma ikapp. Med fem minuter kvar av matchen stod det 26-26. Till slut drog Ungern längsta strået och vann med 27-28 efter stor dramatik sista minuterna.

– Det var en stundtals bra och stressig match. Sverige spelade lite stressigt i vissa perioder och fick inte till kontringarna, säger Magnus Grahn. 

– Jag tycker att vi hämtar oss bra i första halvlek från ett klart underläge. Vi har tränat på vissa sekvenser men det gäller att göra det bättre. Tycker att vi är slarviga anfallsmässigt också, säger Jamina Roberts. 

Sverige möter Ungern i en returmatch på söndag. Därefter väntar Tjeckien i EM-premiären 3 december. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.