Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

"Det är klart att vi pratar om barn"

Bella Gulldén Foto: PATRIK C ÖSTERBERG / PATRIK C ÖSTERBERG / IBL/IBL PATRIK C ÖSTERBERG /
Foto: THOMAS JOHANSSON / TT / TT NYHETSBYRÅN

BIETIGHEIM-BISSINGEN. Bella Gulldén blev historisk när hon klev in i VM-turneringen i Tyskland.

Nu berättar hon om framtiden i landslaget, superlönen i Rumänien, stödet från familjen under VM och familjedrömmen.

– Det är klart att vi pratar om barn, säger svenskstjärnan.

Hon är bara 28 år gammal, men är inne på sitt tolfte stora mästerskap med handbollslandslaget. Fler än någon annan svensk spelare på damsidan.

Bella Gulldén var ovetandes om att hon i och med premiärmatchen mot Polen petade ner landslagsikonen Linnea Torstenson på listan över spelare med flest mästerskap.

– Ja, jag hade ingen aning. Men det är så klart kul. Samtidigt är det ingenting jag tänker på, för jag ser inget slut på min handbollskarriär i detta nu, inte i landslaget heller, säger hon.

Den svenska mittnian gjorde en riktigt stark andra halvlek mot Ungern och var en av de som visade vägen i den blytunga segern.

– Det är alltid skönare att vakna upp efter en vinst. Jag är lite öm i kroppen, men det hade varit värre om man förlorat, säger Gulldén.

Och fortsätter:

– I matchen mot Polen var vi oorganiserade och kanske var man lite inne i sin egen bubbla. Mot Ungern var vi aggressiva och kom ut mer ut som ett lag. Jag tror att de (Ungern) kommer slå några av lagen som är kvar, så nu har vi en stor chans att komma minst trea i gruppen.

 

LÄS MER: Handbolls-VM 2017 – tv-tider, spelschema, grupper

Gulldén: "Det betyder allt för mig"

Till vardags spelar 28-åringen i storklubben CSM Bukarest. Och hon stortrivs utmärkt i den rumänska huvudstaden.

– Det är verkligen jättebra. Det är inte Sverige, men det var inte Danmark heller. Det är helt annorlunda och vi har en väldigt bra vardag där nere. Vi lagar mat hemma, vi åker till träningarna, handlar som vanligt. Jag lever väldigt normalt, som jag hade gjort hemma i Sverige. Jag trivs väldigt bra och det är därför jag har varit däri tre år och jag har inga planer på att flytta hem, säger hon.

När hon pratar om "vi" handlar det, förutom Gulldén själv, också om pojkvännen Linus Persson.

Under en period lämnade han Rumänien för spel hemma i Sverige, men nu är han tillbaka i Bukarest – som målvaktstränare.

– Det betyder allt för mig. Det är en trygghet. För det första hatar jag att vara ensam och nu vet jag att jag aldrig är ensam, man har alltid någon. Vi har varit tillsammans länge och han finns där och stöttar mig hela tiden. 

Har superlön i Rumänien

Enligt uppgifter till Aftonbladet tjänar Gulldén minst 100 000 kronor i månaden – efter skatt. Pengar som den statsägda klubben CSM Bukarest till största del tar från skattebetalarna.

Du tjänar ganska bra...

Jag har en bra lön, helt klart. Men damernas handbollslöner är inte superhöga om man jämför med herrarnas…

Lever du något lyxliv i Bukarest?

Haha, nej, tyvärr inte. Jag försöker spara inför framtiden, för det är inte så att jag kan spendera hur mycket som helst och ändå spara. Nej, jag tänker mer på framtiden. Lite tråkigt kanske... men jag försöker njuta av livet också.

Drömmer om att skaffa barn

I framtiden hoppas hon också på att bilda familj.

– Det är klart att vi pratar om barn, men handbollen är prio ett just nu, så det andra får komma sen. Det kommer ju ett OS om ett par år. Som tur är har min lillebror sitt andra barn på gång, så mina föräldrar tjatar inte så mycket på mig. De har fullt upp med hans barn, säger hon och skrattar.

Föräldrarna har varit på plats under inledningen av VM, precis som pojkvännen Linus Persson.

– Mina föräldrar har varit med överallt och det betyder jättemycket för mig. Nu har man vant sig lite, blivit lite bortskämd. Jag vet inte hur mycket pengar de lagt ner på resor under alla år. De har varit och är ett extremt stöd för mig, säger Bella Gulldén.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!