Bella Gulldén Foto: PATRIK C ÖSTERBERG / PATRIK C ÖSTERBERG / IBL/IBL PATRIK C ÖSTERBERG /Bella Gulldén Foto: PATRIK C ÖSTERBERG / PATRIK C ÖSTERBERG / IBL/IBL PATRIK C ÖSTERBERG /
Bella Gulldén Foto: PATRIK C ÖSTERBERG / PATRIK C ÖSTERBERG / IBL/IBL PATRIK C ÖSTERBERG /
Foto: THOMAS JOHANSSON / TT / TT NYHETSBYRÅNFoto: THOMAS JOHANSSON / TT / TT NYHETSBYRÅN
 Foto: THOMAS JOHANSSON / TT / TT NYHETSBYRÅN

"Det är klart att vi pratar om barn"

Publicerad

BIETIGHEIM-BISSINGEN. Bella Gulldén blev historisk när hon klev in i VM-turneringen i Tyskland.

Nu berättar hon om framtiden i landslaget, superlönen i Rumänien, stödet från familjen under VM och familjedrömmen.

– Det är klart att vi pratar om barn, säger svenskstjärnan.

Hon är bara 28 år gammal, men är inne på sitt tolfte stora mästerskap med handbollslandslaget. Fler än någon annan svensk spelare på damsidan.

Bella Gulldén var ovetandes om att hon i och med premiärmatchen mot Polen petade ner landslagsikonen Linnea Torstenson på listan över spelare med flest mästerskap.

– Ja, jag hade ingen aning. Men det är så klart kul. Samtidigt är det ingenting jag tänker på, för jag ser inget slut på min handbollskarriär i detta nu, inte i landslaget heller, säger hon.

Den svenska mittnian gjorde en riktigt stark andra halvlek mot Ungern och var en av de som visade vägen i den blytunga segern.

– Det är alltid skönare att vakna upp efter en vinst. Jag är lite öm i kroppen, men det hade varit värre om man förlorat, säger Gulldén.

Och fortsätter:

– I matchen mot Polen var vi oorganiserade och kanske var man lite inne i sin egen bubbla. Mot Ungern var vi aggressiva och kom ut mer ut som ett lag. Jag tror att de (Ungern) kommer slå några av lagen som är kvar, så nu har vi en stor chans att komma minst trea i gruppen.

 

LÄS MER: Handbolls-VM 2017 – tv-tider, spelschema, grupper

Gulldén: "Det betyder allt för mig"

Till vardags spelar 28-åringen i storklubben CSM Bukarest. Och hon stortrivs utmärkt i den rumänska huvudstaden.

– Det är verkligen jättebra. Det är inte Sverige, men det var inte Danmark heller. Det är helt annorlunda och vi har en väldigt bra vardag där nere. Vi lagar mat hemma, vi åker till träningarna, handlar som vanligt. Jag lever väldigt normalt, som jag hade gjort hemma i Sverige. Jag trivs väldigt bra och det är därför jag har varit däri tre år och jag har inga planer på att flytta hem, säger hon.

När hon pratar om "vi" handlar det, förutom Gulldén själv, också om pojkvännen Linus Persson.

Under en period lämnade han Rumänien för spel hemma i Sverige, men nu är han tillbaka i Bukarest – som målvaktstränare.

– Det betyder allt för mig. Det är en trygghet. För det första hatar jag att vara ensam och nu vet jag att jag aldrig är ensam, man har alltid någon. Vi har varit tillsammans länge och han finns där och stöttar mig hela tiden. 

Har superlön i Rumänien

Enligt uppgifter till Aftonbladet tjänar Gulldén minst 100 000 kronor i månaden – efter skatt. Pengar som den statsägda klubben CSM Bukarest till största del tar från skattebetalarna.

Du tjänar ganska bra...

Jag har en bra lön, helt klart. Men damernas handbollslöner är inte superhöga om man jämför med herrarnas…

Lever du något lyxliv i Bukarest?

Haha, nej, tyvärr inte. Jag försöker spara inför framtiden, för det är inte så att jag kan spendera hur mycket som helst och ändå spara. Nej, jag tänker mer på framtiden. Lite tråkigt kanske... men jag försöker njuta av livet också.

Drömmer om att skaffa barn

I framtiden hoppas hon också på att bilda familj.

– Det är klart att vi pratar om barn, men handbollen är prio ett just nu, så det andra får komma sen. Det kommer ju ett OS om ett par år. Som tur är har min lillebror sitt andra barn på gång, så mina föräldrar tjatar inte så mycket på mig. De har fullt upp med hans barn, säger hon och skrattar.

Föräldrarna har varit på plats under inledningen av VM, precis som pojkvännen Linus Persson.

– Mina föräldrar har varit med överallt och det betyder jättemycket för mig. Nu har man vant sig lite, blivit lite bortskämd. Jag vet inte hur mycket pengar de lagt ner på resor under alla år. De har varit och är ett extremt stöd för mig, säger Bella Gulldén.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag