De tvingas lämna truppen inför EM

Foto: CHRISTOFFER BORG MATTISSON / BILDBYRÅN
Foto: CHRISTOFFER BORG MATTISSON / BILDBYRÅN

Rutinerade Johanna Westberg missar handbolls-EM i Danmark. Det står klart sedan förbundskapten Tomas Axnér bantat sin trupp från 19 till 17 spelare efter helgens landskamper. Westberg och Isabelle Andersson är spelarna som får kliva av.

Vänsternian Johanna Westberg, 30, har spelat 68 landskamper och gjort tre stora mästerskap. Men hon har missat de senaste EM och VM på grund av barnafödande, och petas alltså nu ur Tomas Axnérs EM-trupp.

Ett tungt besked för Westberg, som spelar i danska Nykøbing Falster och tidigare haft stora framgångar som målskytt i danska ligan.

”Vi har tagit ut de spelare som vi i nuläget tror att vi handbollsmässigt har bäst användning för. Det är aldrig roligt att behöva ställa något åt sidan och varje gång man plockar bort en beståndsdel ur en grupp blir den svagare, men samtidigt har vi under turneringens gång möjlighet att kalla in de här två eller några andra ur bruttotruppen om vi har ett sportsligt behov av det”, säger Tomas Axnér till Handbollslandslaget på nätet.

En liten överraskning i truppen med 17 spelare som nu åker till Danmark är Elin Hansson från Skuru, som kallades in sent till EM-lägret i Trollhättan. Hon kompletterar den först uttagna Emma Rask på vänsterkanten.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.