Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

De svenska spelarna hyllar hemmafansen

Bundsen. Foto: Patrik C Österberg / PATRIK C ÖSTERBERG / IBL/IBL PATRIK C ÖSTERBERG /
Foto: Patrik C Österberg / PATRIK C ÖSTERBERG / IBL/IBL PATRIK C ÖSTERBERG /

Sverige fick en drömstart på EM när man slog Spanien med 25-19.

Efter matchen väljer många av spelarna att hylla publiken, som de menar spelade stor roll i succématchen.

– De var vår åttonde spelare i dag, säger Johanna Bundsen.

Ladda ner SportExpressens populära app direkt här!

Sverige trevade lite i inledningen av premiärmatchen mot Spanien. Men kom i gång ordentligt i mitten av den första halvleken.

– Det var väl mycket nerver och sådant som låste det lite i början, men vi kommer in i det efter 20 minuter någonting. Publiken är verkligen med och hjälper till, de är vår åttonde spelare i dag, säger Johanna Bundsen efter matchen.

Även storstjärnan Isabelle Gulldén passar på att hylla publiken, och jämför känslorna och stämningen med finalen Champions League-finalen i våras.

– Det var en anspänning, det märkte man i hela kroppen. Sedan jag spelade Final Four-finalen har jag inte känt så här på väldigt länge inför en match, när man väl kom in var det extremt härligt, säger hon och fortsätter:

– När man kom in här, man fick gåshud och hör dem hela matchen. Det var fantastisk stämning.

Hoppas på fortsatt stor publik

Sverige gick till halvtidsvila med en 14-10-ledning, och släppte aldrig greppet i den andra halvleken utan vann med komfortabla 25-19. Nu hoppas spelarna att publiken kommer till arenan även de två kommande matcherna i gruppspelet.

– Det är fantastiskt härligt med den här stämningen. Det gör mer för oss än vad de förstår, så jag hoppas verkligen att de tycker att vi bjöd på bra handboll i dag så de fortsätter att komma hit, säger mästerskapsdebutanten Anna Lagerquist.

Hur mådde ni i matchens sista minut när det var så gott som klart?

– Det var bara glädje, säger Lagerquist.

Sveriges nästa match är på tisdag mot Slovenien, som i sin premiärmatch förlorade mot Serbien med 36-34.