Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

”De har lagt alla korten på bordet men det har inte vi”

Foto: ERIK SIMANDER/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: ERIK SIMANDER/TT / TT NYHETSBYRÅN

Spöket Sävehof står åter i vägen för Skurus drömmar om SM-guld - och tog hem den första av fem finalmatcher. 

Men skyttedrottningen Alexandra Bjärrenholt är inte orolig. 

– När vi får till spelet är vi det bättre laget. Men jobbet måste ju göras när vi väl står där i finalmatcherna, säger hon.

För multitalangen Alexandra Bjärrenholt känns allt annat än seger och framgång som en anomali. Hon lyckas nämligen med det mesta hon tar sig för.

Självförtroendet är stort när den nyblivna landslagsspelaren går in i den andra finalmatchen i mötet med Sävehof.

– Sävehof är ett bra slutspelslag. De vet hur man ska prestera när det verkligen gäller. Men det känns som att vi är bättre tränade än vad Sävehof är. Vi kommer trycka på och orka mer under de här matcherna. Man kände det redan i den första matchen att de blir lite trötta i slutet, säger Bjärrenholt. 

 

LÄS MER: Sävehof kopplar greppet – två matcher från SM-guld 

 

”Hästar hela dagarna och handboll på kvällarna”

Vid sidan av handbollen har Alexandra Bjärrenholt vunnit USM-guld i orientering, VM-guld i orienteringsskytte och fem segrar i O-ringen. 

– Man kan väl säga att jag kommer ifrån en orienteringsfamilj där båda föräldrarna också har spelat handboll. Så när jag var liten var det orientering och handboll som gällde. Det började jag med redan vid fyra års ålder.

Bjärrenholt har också hunnit med rugby, terränglöpning och friidrott under sin tid i High School i USA och väl hemma i Sverige tog hon examen från Handelshögskolan samtidigt som elitseriespelet i handboll pågick. Låter som schemat är fulltecknat. Men det är inte allt. Idag föder hon dessutom upp islandshästar på gården utanför Rimbo.

– Jag håller på med ridningen och egenföretagande samtidigt som jag spelar handboll. Det är hästar hela dagarna och handboll på kvällar och helger, säger Bjärrenholt efter ett träningspass. 

Upp till bevis för Skuru

I kväll väntar den andra finalmatchen. Skuru har att hämta in underläge 1-0 efter förlust med 24-22 i måndags. 

Nu är det upp till bevis för Skuru som de två senaste säsongerna förlorat mot Sävehof i semifinalen. De tre säsongerna innan dess blev det förlust i finalen. Men förändringen att finalen i år spelas i bäst av fem i stället för i en direkt avgörande match tror Bjärrenholt gynnar Skuru. Och hon vet vad som behöver förändras.

– Vi går ifrån det vi är bra på och vi låter de göra grejer som vi egentligen borde göra. Vi är bra på att kontra men vi gör knappt en enda kontring i den här matchen, medan de gör över tio. Vi gör också för många tekniska fel och måste vara noggrannare med försvarsspelet och omställningsspelet. Om vi fixar det och får lite mer kontringar kommer nog matchbilden se annorlunda ut.

På frågan om SM-guldet kommer att hamna i Stockholm ler Alexandra Bjärrenholt och svarar bestämt ja.

– Det var en tuff första match men det är bara att jobba vidare. Sävehof kommer nog inte kunna göra det så mycket bättre utan det är vi som har grejer vi kan fila på som kommer göra att vi slår dem. Sävehof har lagt alla korten på bordet men det har inte vi. Så det blir spännande.