Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Danska laget dödshotat: ”Är långt över gränsen”

Foto: ANTHONY DIBON / ICON SPORT BILDBYRÅN

Förlust mot Frankrike.

Nu har flera spelare och ledare i det danska EM-laget mottagit hatmeddelanden och dödshot.

– Det här är långt över gränsen, säger presschefen Frederik G. Schmidt till Ekstra Bladet.

De regerande världsmästarna Danmark hade gått rent i EM och var redan klart för semifinal då de ställdes mot Frankrike i den sista matchen i huvudrundan.

Där kom första förlusten.

Frankrike, som i somras vann OS, tog hem segern med 30-29 och säkrade därmed även de en semifinalplats. Samtidigt passade Danmark på att vila flera av sina storspelare, däribland Mikkel Hansen.

Danmark är storfavorit att ta hem EM-guldet i Budapest, men nu störs laget av obehagliga meddelanden som skickas till spelare och ledare i laget.

Enligt Ekstra Bladet ska flera i truppen ha mottagit hatmeddelanden på sina sociala medier efter förlustmatchen mot Frankrike.

Dödshot efter danska förlusten

Något som landslagets presschef bekräftar.

– Jag har förstått att flera spelare tagit emot saker i sina privata inkorgar på sociala medier. Det handlar om allt från utseende, prestationer, till beskyllningar om matchfixning och i värsta fall dödshot, som en tränare mottagit, säger Frederik G. Schmidt till tidningen.

– Det är långt över gränsen.

Enligt presschefen har truppen hanterat det på ett bra sätt och de gör vad de kan för att det inhemska handbollsförbunidet ska kunna moderera och ta bort kränkande kommentarer i deras officiella kanaler. 

– Samtidigt är de ju människor och det här är som sagt långt över gränsen, att man tillåter sig själv att skicka något sådant till en handbollsspelare som har gjort sitt yttersta men ändå förlorat en match.

Det är i dagsläget inte klart om händelserna kommer polisanmälas.

– Det är upp till varje enskild spelare. Om det är någon som vill göra det är jag den förste att hjälpa dem, säger Schmidt.

Danmark spelar semifinal mot Spanien klockan 18.00 på fredagskvällen.

Hellgren har höga förväntningar

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.