Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Coronakaos i svenska truppen inför matchen

Foto: ROBERT BOMAN / BILDBYRÅN

Det svenska hanbollslandslaget har flera fall av corona i truppen. 

Nu missar samtliga spelare som deltog i lördagens VM-kvalmöte med Ukraina returmötet som spelas under onsdagen, det bekräftar handbollslandslaget på sin hemsida.  


– Enligt den information vi har just nu kommer matchen att spelas som planerat , säger Hanna Fogelström, landslagsansvarig till hemsidan. 

Det svenska handbollslandslaget besegrade Ukraina med 28-14 på bortaplan i VM-kvalet under lördagen. 

När laget landat i Köpenhamn under måndagen tog samtliga i laget ett snabbtest på flygplatsen och Johanna Westbergs test gav positivt svar vilket gjorde att hon lämnade truppen samtidigt som hennes rumskamrater Jamina Roberts och Johanna Bundsen isolerades. 

Ytterligare fall under tisdagen

Under tisdagsmorgonen testades truppen igen och då påvisades ytterligare spelare samt ledare vara smittade, det meddelar landslaget på sin hemsida.  

Därmed togs beslutet - i samråd med Europeiska handbollsförbundet och Smittskydd Skåne att isolera samtliga personer som var med på resan till Ukraina. 

Det innebär att Sverige kommer att matcha ett helt nytt lag i onsdagens returmöte med Ukraina som spelas i Lund. 

– Enligt den information vi har just nu kommer matchen att spelas som planerat och vi har en kontinuerlig dialog med EHF och kollar på de förutsättningar och alternativ vi har för att kalla in nya spelare och ledare för att kunna genomföra matchen på ett säkert sätt, säger Hanna Fogelström, landslagsansvarig, till landslagets hemsida och fortsätter: 

– Viktigast för oss blir att säkerställa säkerheten för alla inblandade. Dels att de som är på plats nu kommer att komma hem på ett bra sätt och dels att de nya som ansluter kommer att bo i en egen bubbla utan risk att träffa de övriga.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.