Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Coronafall i svensklaget: ”Gör allt för att bromsa”

Foto: JAN STROHDIEK / IMAGO/EIBNER/IBL
Foto: BILDBYRÅN

Den danske handbollsspelaren Mads Mensah, till vardags i svensklaget Rhein-Neckar Löwen, har smittats av coronaviruset.

Det meddelar den tyska klubben på sin hemsida.

Rhein-Neckar Löwen skriver att den danske landslagsspelaren fick influensaliknande symptom förra veckan och att han sedan testades positivt för covid-19, som orsakas av det nya coronaviruset. Mensah ska dock må bra igen men befinner sig i karantän med sin familj under två veckor.

”Vi har ständig kontakt med vår lagläkare och hälsomyndigheterna och kommer att göra allt vi kan för att bromsa virusets spridning”, säger klubbens vd Jennifer Kettemann.

5 800 smittade i Tyskland

Enligt den tyska nyhetsbyrån dpa är Mensah, som är lagkamrat med flera svenska spelare som målvaktsduon Mikael Appelgren och Andreas Palicka, den första spelaren i tyska handbollsligan som bekräftats smittad av viruset. Även svenskarna Jerry Tollbring och Jesper Nielsen är lagkamrater till Mensah.

Ligan är pausad till slutet av april på grund av covid-19 som hittills kostat 13 människor livet i Tyskland, där över 5 800 personer rapporteras ha smittats.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.