Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Claeson: "Mer sexism och rasism i Danmark"

Linnéa Claeson ska sommarprata i P1 i sommar.Foto: ANDERS WIKLUND/TT / TT NYHETSBYRÅN
Hon lämnar Skuru för spel i danska ligan till nästa säsong.Foto: LINNEA RHEBORG / BILDBYRÅN
Foto: /IBL / /IBL
Foto: JACKELINE PEREZ / JACKELINE PEREZ EXPRESSEN
Foto: NICOLINN NILSSON

Linnéa Claeson lämnar Skuru för spel i danska Ringköbing. 

Där kommer hon att satsa ännu hårdare på sitt Instagramkonto "Assholesoneline". 

– De har lite mer sexism och rasism i Danmark, säger hon. 

Linnéa Claeson har gjort sig känd på sociala medier där hon går en kamp mot näthat och trakasserier. På sitt Instagramkonto @assholesonline lägger hon ut skärmdumpar med meddelanden från män som skrivit nedlåtande, och besvarar dem med ironiska och komiska svar.

Det kommer hon att fortsätta med när hennes handbollskarriär går vidare i danska Ringköbing. 

– Det ska bli jättekul handbollsmässigt, handbollen i Danmark är världens bästa liga för damer, det kommer bli superhäftigt. Men de har lite mer sexism och rasism i Danmark som jag kommer att få bråka lite med. Det ska bli kul också, men det kan bli en utmaning, säger hon och fortsätter: 

– Jag kommer köra på som vanligt med assholesonline, jag kommer nog fokusera ännu mer på det. Jag pluggar juridik också här i Stockholm, det kommer jag inte kunna göra där. Det blir ännu mer feminism och civilkurage.

Foto: /IBL / /IBL

"Kommer snacka om porr"

Claeson får ofta meddelanden från olika män som försöker förolämpa henne. Nyligen så var det en man som skrev att "en tjej aldrig skulle kunna vara smartare än en man."

Då svarade handbollsprofilen genom att skicka vidare mannens vulgära mejl till alla hans vänner på Facebook. Aktioner som hon får både ris och ros för i Sverige. Men hon gissar att det kommer att bli mer ris i Danmark. 

– Jag tror det kan bli lite skillnad där. De har inte kommit lika långt inom feminismen inom Danmark, så det kan bli känsligt, Det kanske blir många arga.

På onsdagen stod det också klart att Claeson är en av alla sommarpratare i P1. Hon ger en kort beskrivning om vad sommarpratet kommer att handla om:

– I sommarpratet blir det rasism, våldtäktskultur. Jag kommer snacka lite om porr. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.