Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Beslutet: ”Åkte inte tillbaka som tänkt”

Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

Per Johansson har ett tränaruppdrag som väntar på honom i Nederländerna. 

Hans framtid i ryska klubblaget Rostov-Don är dock oklart. 

– Jag åkte inte tillbaka i dag som jag skulle ha gjort, säger tränaren. 

Handbollstränaren Per Johansson och hans familj fick evakueras från ryska Rostov när Ryssland invaderade Ukraina i slutet av februari. De fick hjälp att ta sig till Moskva och kom sedan turligt med ett plan till Danmark. Därifrån tog de sig till Nederländerna där Johansson är relativt nylanserad förbundskapten. 

Under måndagen skulle han ha återvänt till sitt ryska klubblag, men så har det inte blivit. 

Tränaren befinner sig i stället på svensk mark. 

”Kommer att komma ett besked”

Tanken var att Per Johansson skulle jobba parallellt med landslagsuppdraget och det ryska klubblaget i Rostov men nu är framtiden oviss. 

Och han är fåordig. 

– Jag har varit i Holland nu för att ta över deras landslag, där skulle jag varit ändå, men nu har jag åkt hem till Sverige. Nu kommer det att avgöras inom kort vad som kommer att hända med mig, om jag ska åka tillbaka eller inte. Just nu för vi diskussioner om det med min klubb. Det är egentligen inte så mycket mer än så. Det kommer att komma ett besked ganska snart vad gäller min situation, säger Per Johansson och tillägger avslutningsvis: 

– Men just nu är jag i Sverige. Jag åkte inte tillbaka i dag som jag skulle ha gjort. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.