Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Beskedet: Missar nya ödesmatchen

SportExpressens handbollsexpert Jonathan Larsson efter Sverige-Ryssland
Max Darj.
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Daniel Pettersson.
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Niclas Ekberg.
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

De svenska handbollsherrarna får klara sig utan Max Darj, Daniel Pettersson och Niclas Ekberg också i kvällens EM-match mot Polen.

Trion är kvar i coronakarantän och inte tillgängliga för spel.

Darj var först av de tre att testas positivt för covid-19 under handbolls-EM, redan inför lördagens möte med Spanien. Landslaget hade en förhoppning om att 30-åringen skulle kunna spela i gårdagens match mot Ryssland, men då Darjs provsvar dröjde tvingades han stå över också den.

”Vi har, av anledningar som vi inte vet, fortfarande inte fått något officiellt svar på testerna som Max Darj har gjort, men han kommer inte spela dagens match”, skrev presschefen Daniel Vandor inför matchen.

Även Daniel Pettersson och Niclas Ekberg är fortsatt isolerade efter att ha smittats. Men Sverige hade under gårdagen inte konstaterat några nya positiva fall.

Minst fem dagars karantän följt av två negativa testsvar krävs för att komma till spel.

Sverige fick en smakstart på mellanrundan genom att besegra Ryssland med 29–23. Därmed lever drömmen om en semifinal i allra högsta grad.

Sverige–Polen inleds klockan 18 i kväll.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.