Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Beskedet: Kaptenens landslagskarriär över

Foto: FREDRIK VARFJELL / BILDBYRÅN
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

Efter 136 A-landskamper och tio mästerskap säger kroppen stopp. 

Lagkaptenen Sabina Jacobsen avslutar sin karriär i handbollslandslaget. 

– Det har varit ett svårt beslut att fatta, säger den tidigare lagkaptenen i ett pressmeddelande. 

Snart presenteras truppen som ska representera Sverige i OS-kvalet i spanska Lliria 19–21 mars. Ett namn vet vi redan nu inte kommer finnas med i trupplistan: Sabina Jacobsen. 

De senaste åren har varit skadedrabbade för landslagskaptenen, som missade VM 2019 efter en knäoperation. Hon var tillbaka i landslagstruppen till landskampen då VM-biljetten säkrades i juni 2019, men har inte spelat i det blågula stället sedan dess. 

– De två senaste åren har varit väldigt hattiga och jag hade haft en jättebra sommar när det small till i knäet i Nyköping, vilket sedan ledde till operation. Jag kom tillbaka i januari förra året, men sedan kom coronan och när jag sedan kom tillbaka till Ryssland i somras så krånglade knät under stora delar av hösten, säger hon i ett pressmeddelande.

Sabina Jacobsen slutar i landslaget

Jacobsen berättar om sin återhämtning efter skadan och beskriver beslutet om att hänga landslagströjan på hyllan som ett svårt beslut. Målet om OS som hon hade i huvudet fick till slut ge vika för kroppens behov. 

– OS är inte som ett vanligt mästerskap, utan det krävs oerhört mycket träning och i det här läget skulle det förstöra mer än hjälpa, säger hon. 

31-åringen, som i tonåren valde det svenska U-landslaget före det danska, tog över kaptensbindeln efter OS i London 2012 och ser tillbaka på sin tid i landslaget med glädje. 

– Jag är oerhört glad över att ha fått uppleva så mycket i landslaget. Det är verkligen få förunnat att representera Sverige och jag har gjort det med stolthet, säger Jacobsen.  

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.