Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Berättar om bråket – jag kallade henne det

Sävehof Rasmus Overby och Skurus Elin Hansson.
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

Den tredje finalmatchen mellan Sävehof och Skuru kantades av ett bråk. 

Nu berättar Sävehofs Rasmus Overby om ordväxlingen med Elin Hansson. 

– Jag skulle ljuga om jag säger att jag inte också blev påverkad av att hon blev ledsen. Det var inte min avsikt, säger han i en intervju med Göteborgs-Posten. 

Det var i den andra finalmatchen mellan Sävehof och Skuru som det hettade till rejält. Vid intevjumikrofonen efter matchen förklarade Skurus Elin Hansson att Sävehoftränaren Rasmus Overby kommenterat hennes utseende. 

– Det är en hetsig match och det sägs saker hela tiden men när en man tar upp något om en spelares utseende så tycker jag inte att det är okej, sa hon då.

Hansson menade då att det var upp till Overby att berätta vad han sagt och inte. 

Overby ville dock inte berätta vad som sades. 

– Jag tycker att det är åt båda hållen det här. Har jag sagt saker som gör henne ledsen så är jag ledsen, sa Rasmus Overby till C More då. 

Berättar: ”Detta kallade jag henne”

Två dagar efter händelsen säkrade Sävehof sitt SM-guld efter att ha vunnit match fyra med 30-22 och finalserien med totalt 3-1. 

En knapp månad senare berättar nu Overby om vad han sa till Elin Hansson. I en intervju med Göteborgs-Posten säger han att han kallade henne för ”babyface”. 

– Det är ett ord som används ofta hemma hos oss när vår femårige son Theodor gnäller mycket. Då säger vi ofta ”sluta upp med det där, babyface”. Det handlade om att jag tyckte att hon hade gnällt mycket, så det var därför jag sa det till henne. Inte för att jag skulle vara diskriminerande mot hennes utseende. Det handlade om hennes agerande, säger han till Göteborgs-Posten. 

Overby berättar att han är ångerfull över sitt ordval och ber Hansson om ursäkt. I efterhand ångrar han även att han inte gick ut direkt och berättade om vad han hade sagt. 

– Jag tror att hon tolkade det som att jag försökte gå på hennes utseende. Hur hon tolkade det är jag ledsen över. Det är därför jag går ut och ber om ursäkt till henne. Men jag tycker inte att ”babyface” är så farligt, jag har varit med om mycket värre under min karriär. Men jag skulle ljuga om jag säger att jag inte också blev påverkad av att hon blev ledsen. Det var inte min avsikt, min mening. Det är det som jag är mest ledsen över. Att jag inte tänkte över konsekvenserna och ordets betydelse i det ögonblicket.


TV ur arkivet: Sverige vinner EM-guld

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.