Foto: EMIL LANGVAD/TTFoto: EMIL LANGVAD/TT
 Foto: EMIL LANGVAD/TT
Foto: MIKAEL FRITZON/TTFoto: MIKAEL FRITZON/TT
 Foto: MIKAEL FRITZON/TT

Bakslaget: Jakobsson missar tre VM-matcher

Publicerad

Här är det svenska bakslaget inför handbolls-VM.

Johan Jakobsson missar åtminstone de tre inledande matcherna, meddelar handbollsförbundet.

– Det är förstås jättetråkigt, säger Jakobsson i ett pressmeddelande.

Johan Jakobsson blev utsedd till turneringens bästa högernia under fjolårets EM.

Men svensken kommer inte att spela de inledande matcherna i VM.

Jakobsson har fortfarande inte återhämtat sig efter den smäll han fick mot huvudet i matchen mot Norge och kommer inte att finnas tillgänglig i premiärmatchen mot Bahrain.

Andrésson: "Lider med Johan"

Faktum är att Johan Jakobsson missar de tre inledande matcherna under VM-slutspelet i Frankrike, skriver handbollsförbundet i ett pressmeddelande.

– Det är förstås jättetråkigt och jag hade gärna spelat på fredag, men ingenting blir bättre av att jag går runt och ältar det. Jag kan bara hoppas för egen del att jag blir bättre och att det för lagets del kommer att gå bra, säger Jakobsson.

Förbundskapten Kristján Andrésson vill inte chansa när det kommer till Johan Jakobsson efter hjärnskakningen.

– Främst lider jag med Johan som jag vet har sett fram emot den här turneringen. Det viktigaste för honom nu är att han får ordentligt med vila och återhämtning. Att chansa med en huvudskada har aldrig varit ett alternativ.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag