Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Stjärnorna isoleras efter nytt covidkaos

Felix Claar har testat positivt för covid-19.
Foto: ARMIN RAUTHNER / BILDBYRÅN
Målvakten Andreas Palicka likaså.
Foto: ARMIN RAUTHNER / BILDBYRÅN

Tungt bakslag för Sverige inför avgörandet mot Norge i EM.

Målvakten Andreas Palicka och mittnian Felix Claar har testat positivt för covid-19.

Mittnian Jonathan Edvardsson ansluter senare under dagen.

Coronaviruset fortsätter att ställa till det för Sverige i handbolls-EM.

Dagen inför den sista och avgörande matchen mot Norge i mellanrundan kommer beskedet att målvakten Andreas Palicka och mittnian Felix Claar har testat positivt för covid-19. De två spelarna isoleras därför från resten av truppen.

– Tyvärr fick vi det här tråkiga beskedet i morse och det är förstås ett avbräck att vi inte kan använda två så duktiga spelare i en så viktig match, men samtidigt är det ingenting vi kan göra åt det nu. Nu är det nya förutsättningar för oss inför matchen mot Norge och vi ska slåss om en semifinalplats även utan Andreas och Felix, säger förbundskaptenen Glenn Solberg.

Som ersättare har Solberg kallat in Jonathan Edvardsson, som ansluter till truppen senare under måndagen. Tidigare under måndagen bekräftade IFK Skövde handboll att målvakten Fabian Norsten blixtinkallats för att ersätta Palicka. Detta dementeras dock av landslaget, som menar att kontakt har tagits med Norsten men ännu är ingen resa inplanerad. Det har ännu inte fattats något beslut om huruvida han kommer att ansluta eller inte. 

Sedan tidigare är spelarna Niclas Ekberg och Daniel Pettersson i fortsatt karantän efter att ha testat positivt.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.