Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Avslöjar nu triangel- dramat i landslaget

Mattias Zachrisson la nyligen ner sin handbollskarriär.
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Jesper Nielsen.
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Sverige tog sig till EM-final mot Spanien 2018.

Men i handbollslandslaget fanns också ett triangeldrama att hantera för Mattias Zachrisson och Jesper Nielsen.

– Det var tufft privat men handbollsmässigt funkade allting jättebra, säger Zachrisson i podden Avkast.

I början av november meddelade landslagsspelaren Mattias Zachrisson, 30, att hans karriär är över.

På meritlistan finns bland annat OS- och EM-silver och två guld i klubblags-VM men bakslagen efter en axelskada sommaren 2019 satte stopp för fortsatt spel.

– En stor tomhet, även om jag förstått ett tag att det kommer att bli så här, sa Zachrisson i ett pressmeddelande och fortsatte sedan:

– Så klart hade jag hellre velat bestämma själv när jag ska sluta, men jag är ändå glad att jag fått så många år på så hög nivå.

Zachrisson om triangeldramat

Nu har Zachrisson också berättat om en annan tuff period i karriären i handbollspodden Avkast. 

Mitt under brinnande EM-slutspel 2018 utspelade sig ett triangeldrama bakom lagets silversuccé eftersom mamman till Zachrissons son nyligen hade blivit tillsammans med lagkamraten Jesper Nielsen.

– Nu har jag gått vidare från det, så det är inget jag tycker är jobbigt längre. Men det var ett par jobbiga år, som var fruktansvärda skulle man kunna säga, berättar Zachrisson i Avkast.

När Sverige slog ut Danmark i semifinalen gjorde Zachrisson en jättematch och dessförinnan stod han och Nielsen och höll varandra över axeln under nationalsången innan matchen.

”Vi hade nummer efter varandra”

– Det var ganska färskt då. Det var första gången vi spelade ett mästerskap efter allt som hände, så det var mycket snack och vi tog upp det med hela laget. Alla visste redan vad som hade hänt men vi tog upp det första samlingen och berättade hur det var och hade även ett snack med psykologen Johan Ekengren. Vi hade bestämt oss för att göra det bästa på handbollsplanen och lägga det andra åt sidan under en månads tid. Det funkade uppenbarligen bra men det här med att vi hade nummer efter varandra och stod bredvid varandra på nationalsången var lite jobbigt, säger Zachrisson.

– Det var bara oflyt. Man har sin plats på uppvärmningen också och vi sprang bredvid varandra. Man byter inte. Det var också lite konstigt men som sagt funkade det bra. På den tiden var det tufft privat men handbollsmässigt funkade allting jättebra.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.