Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Avslöjar lögnen: Därför fick hon inte spela i VM

Foto: Asian handball federation

Hannah Mouncey fick inte spela VM för Australien.

Nu berättar hon själv att det var spelarna som inte ville ha med henne i truppen.

”De ville inte att jag skulle duscha eller använda samma omklädningsrum som dem”, skriver Mouncey i Star Observer.

Callum Mouncey spelade handbolls-VM för Australiens herrlandslag 2013.

Men han finns inte längre.

2015 inledde Mouncey sin könskorrigering och Hannah Mouncey blev officiellt kvinna 2016 och debuterade i Australiens damlandslag i december 2018.

Men Mouncey fanns inte med i det australiska landslag som gjorde en tämligen slät figur under pågående handbolls-VM och fick storstryk i sina samtliga fem matcher.

Nu berättar hon själv om varför hon inte fick plats i landslagstruppen.

Det var hennes lagkamrater som visade sitt förakt.

Hannah Mouncey mobbades ut från VM

”Jag kan bekräfta att jag lämnades utanför truppen eftersom ett par av mina lagkamrater, med stöttning av lagledaren, som inte ville att jag skulle duscha tillsammans eller använda samma omklädningsrum som dem. Jag har pratat med en person inom förbundet som sa till mig att ”ja, det stämmer, du har blivit petad eftersom du inte är omtyckt”, skriver Mouncey på sajten Star Observer.

Mouncey skriver att hon är medveten om att hennes öppna och ärliga text inte kommer tas emot med varm famn av handbollsfamiljen i Australien.

”Jag hade kunnat hålla tyst om detta och inte berätta för alla om vad som har hänt. Då hade jag säkerligen blivit mer uppskattad i laget. Jag förväntar mig att jag inte blir välkomnad tillbaka till landslaget överhuvudtaget efter det här. Men efter vad som precis som hänt finns det inte en chans att jag vill vara del av landslaget längre”, skriver Mouncey.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.