Appelgrens bakslag – EM kan vara i fara

Foto: LUDVIG THUNMAN VIA WWW.IMAGO-IMAGES.DE / IMAGO IMAGES/BILDBYRAN WWW.IMAGO-IMAGES.DE

Skadedrabbade Mikael Appelgren har opererat sitt knä på nytt.

Nu kan handbolls-EM i januari nästa år vara i fara för landslagsmålvakten.

– Det är klart att det är ett bakslag för honom, säger landslagsläkaren Daniel Jerrhag.

Mikael Appelgren har ett tungt år bakom sig där han missade hela säsongen, inklusive OS i Tokyo i somras. Han tvingades till tre operationer när både axeln och högra knät krånglade.

Men knäet är inte helt återställt och under tisdagen meddelade 31-åringen, till vardags i tyska Rhein-Neckar Löwen, att han opererat sig på nytt.

”Även om det är utmanande tider med rörelseförmåga och smärta känner jag mig lättad att allt gick bra (utom att hitta skor i min storlek). Jag har nått absoluta botten och därifrån kan det bara bli bättre. Nästa steg på resan att ta mig tillbaka har börjat”, skriver han på Instagram.

När klubblaget inleder säsongen den 9 september är det återigen med Appelgren på skadelistan. Men även EM i Ungern och Slovakien i januari nästa år kan vara i fara för målvakten.

– Under normala omständigheter pratar vi tre till sex månader, men nu är det en ny operation, säger svenska handbollslandslagets läkare Daniel Jerrhag.

TT: Hur ser prognosen ut för honom?

– Det är svårt att svara på. Det är ett bakslag för honom naturligtvis. Det är klart att vi och han hoppats på att problemet skulle vara löst. Sedan exakt hur det ser ut för framtiden är svårt att sia om. Mer kan jag inte säga, det är patientsäkerhet och jag har inte pratat med ”Äpplet” själv.

https://www.instagram.com/p/CSqwpFPIV4n/?hidecaption=true

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.