Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Apelgren blir ny assisterande förbundskapten i handbollslandslaget

Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN
Foto: CHRISTOFFER BORG MATTISSON / BILDBYRÅN

Den tidigare assisterande förbundskaptenen Martin Boquist sparkades av Sverige i våras – trots EM-fråmgången.

Nu är det klart med en ersättare inför hemma-VM i januari. Michael Apelgren blir Glenn Solbergs nya assisterande.

– Svensk handboll är på gång, säger han till förbundets hemsida

Michael Apelgren ledde nyligen IK Sävehof till en åttondelsfinal i European League, där Kadetten Schauffhausen vann dubbelmötet på bortamål. 2021 tog han och Sävehof SM-guld och innan dess vann han sex norska ligaguld på sju år i Elverum. 

Debuten sker den 13:e oktober i EHF-cupen, i en bortamatch mot Tyskland i Mannheim innan Sverige vänder hem och möter Danmark i Scandinavium några dagar senare. I ett pressmeddelande uttalar sig Apelgren om sitt nya jobb.

– Svensk handboll är på gång och det ska vara kul att vara med på den resan med ett hemma-VM ett halvår bort, säger han till förbundets hemsida.

– Sverige har tagit stora steg taktiskt och dialogen med så duktiga spelare som finns i landslaget är något jag verkligen gillar och tror på. Glenn och jag har haft väldigt tydliga samtal om rollen och arbetssättet som blir nytt för mig.

Förbundskapten Glenn Solberg säger följande om sin nya assisterande förbundskapten.

– Det känns väldigt bra att Michael tackat ja till min förfrågan och att förbundet har stöttat processen på vägen. Han har vad som krävs för att bli en vinnare.

Tv: Wanne klar för spel i Barcelona

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.