Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Andreas Palicka om frustrationen efter utvisningen

Andreas Palicka skrek ut sin frustration. 

Mitt i Sveriges bronsjakt blev målvakten utvisad – för ett felaktigt byte. 

– Det kändes fördjävligt. Det var helt enkelt en felbedömning av mig, säger Palicka. 

Efter en drömstart kollapsade Sverige i bronsmatchen mot Spanien. Ett fyramålsöverläge blev till ett fyramålsunderläge. 

Sverige hade problem att ta igen uppförsbacken – och lättare blev det inte när Andreas Palicka fick en tvåminutare för felaktigt byte. Målvakten skrek ut sin frustration i sin handduk.

– Det handlade om de härliga marginalerna vi inte har med oss i andra halvlek. Jag såg att det var två sekunder kvar på tavlan, och att Claar springer mot bänken. Jag tittar in på banan och tar steget ut. Domarna blåser snabbt och jag förstår att de ska granska situationen, förklarar Palicka. 

– Det kändes fördjävligt. Det var helt enkelt en felbedömning av mig. Jag vet inte vad mer jag ska säga. 

”Tom, ledsen och besviken”

Sverige förlorade bronsmatchen med 39–36. 

– Det finns inget vettigt att säga, jag är fruktansvärt missnöjd. Tom, ledsen och besviken, säger Palicka och fortsätter: 

– Vi gjorde en fin första halvlek, vi springer något fruktansvärt. Spanien trycker på. De skaffar sig momentum. Efter det blir vi frustrerade. Vi får inte stopp på blödningen. Väldigt frustrerande. Det är en prestation som är svår att bedöma just nu, men man kan aldrig vara nöjd när man förlorar.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.