Andersson öppnar för spel i VM-kvalreturen

Publicerad

Drömmen om en enkel väg till VM försvann i går kväll.

Men här kommer en ny chans från oväntat håll: SPORT-Expressen kan avslöja att Sverige anfallsstjärna Kim Andersson öppnar för att spela returen mot Montenegro - trots att han har sagt nej innan.

– Jag har sagt till Stefan Lövgren att man alltid kan ringa. Vi kan diskutera det igen, säger Andersson.

Kim Andersson och Jonas Källman sa efter ett hårt matchande i klubblagen nej till att medverka i VM-kvalet mot Montenegro. Men efter att ha sett matchen i går så öppnar Andersson, som förra helgen blev stor matchhjälte i Champions League-finalen, för att omvärdera sitt beslut.

– Om Stefan (Lövgren), Ola (Lindgren) och Staffan (Olsson) är intresserade och ringer så är det ju inte så att jag har satt dem på en ignorera-lista. När jag sa nej så såg jag situationen annorlunda, jag trodde inte att jag skulle vara orolig, eller det är jag inte nu heller, men det är ett måls skillnad.

"Önskar jag inte"

Så dörren är inte stängd för spel nästa helg längre?

– Om jag kan vara med och bidra till att Sverige slipper kvala är det värt en tanke, för det andra är ingen rolig resa att göra. Jag vet vilken skitresa man får om man missar ett VM-kval, det är ner i skitrummet igen, och det är inte kul när man kan vara med i finrummet. Det önskar jag inte.

Kommer du ringa upp Stefan Lövgren själv?

– Det är inte så att jag ringer själv, men vi får se om de hör av sig. Men jag tror att de kommer att klara det även om jag inte är med.

Inte kontaktad än

Varken förbundskaptenerna Ola Lindgren och Staffan Olsson eller general manager Stefan Lövgren gav efter den knappa 22-21-segern i går ett tydligt svar på om de tänker höra av sig till Andersson.

– Vi har inte pratat om det, jag har ingen aning, säger Lövgren.

Men du utesluter inte det?

– Man utesluter väl aldrig något men vi har överhuvudtaget ingen plan för det.

Åsa Josefsson
Åsa Josefsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag