Foto: Johanna LundbergFoto: Johanna Lundberg
 Foto: Johanna Lundberg
Foto: Johanna LundbergFoto: Johanna Lundberg
 Foto: Johanna Lundberg

Andersson kan göra sin sista landskamp

Publicerad

WROCLAW. Mattias Andersson kan i kväll göra sin sista landskamp. Om inte Sverige tar sig vidare till mellanrundan kan målvakten tackar för sig i blågult.

– Jag har sagt hela tiden att jag i alla fall kör så länge chansen att spela OS finns kvar, säger 37-åringen.

Mattias Andersson kan göra sitt sista mästerskap på EM. Skulle Sverige inte ta en av de två OS-kvalplatserna som delas ut under EM i Polen kan 37-åringen sluta i landslaget.

När Sverige går ut mot Spanien i den avgörande gruppspelsmatchen i kväll kan det krävas poäng mot Spanien för ett svenskt avancemang - och fortsatt spel i EM.

Förutsättningarna är enkla.

Vinner Tyskland mot Slovenien är Sverige klart för mellanrundan oavsett resultat mot Spanien.

Men om Slovenien däremot slår Tyskland krävs det minst en poäng mot favoriten Spanien för svenskt avancemang.

Så vid slovensk seger och svensk förlust är Sverige ute ur EM redan i kväll.

– Det blir små marginaler som avgör, säger Andersson.

Om Sverige tvingas lämna EM i kväll innebär det även att möjligheten att nå vårens OS-kval är obefintlig.

Kan bli sista landskampen

I så fall kan matchen mot Spanien mycket väl vara Mattias Anderssons sista i landslaget:

– Jag har sagt hela tiden att jag i alla fall kör så länge chansen att spela OS finns kvar. Skulle den chansen inte finnas så får man ta en ny diskussion och nya funderingar, säger Andersson.

I klubblaget Flensburg har Andersson kontrakt ytterligare en säsong. Sedan ser han ett slut på karriären:

– Som jag ser det i dag så sommaren 2017 är det slut.

Och Mattias Andersson vet hur han vill avsluta sin karriär:

– Man vill själv välja när det ska ta slut, förhoppningsvis hittar man den punkten när man känner att nu räcker det, det var inte för tidigt, jag får inte lusten tillbaka samtidigt som ingen behöver säga att jag skulle ha slutat för två år sedan, för det hade också varit synd.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag