Handboll: Guif håller kvartsfinalen vid liv

Publicerad
Uppdaterad
Inför kvällens kvartsfinal ledde Hammarby med 2-0 i matcher.
Nu är det reducerat - Guif håller hoppet om semifinal vid liv.
Guif vann "måstematchen" mot Hammarby med 28–25 på bortaplan i Eriksdalshallen, och därmed lever kvartsfinalserien i handbollsslutspelet ett tag till. Hammarby, som vid seger hade säkrat semifinalplatsen, hängde inte alls med när Eskilstunalaget satte fart från början. Guif lät aldrig "Bajen" ha ledningen och tack vare storspel av målvakten Dane Sijan och Peter Luksic – som effektivt tog bort mittnian Lukas Karlsson – kunde Guif reducera till 1–2 i matcher. Sasa Todosijevic blev främste målskytt med sina fem (varav två på straff) mål.

Handboll, SM-slutspel

Kvartsfinal 3 i bäst av 5 Hammarby-Guif 25-28 (14–15) Hammarby: Olle Johannesson 5, Tobias Karlsson 5, Lukas Karlsson 4 (1), Johan Henricsson 3, Espen Nygård 3, Mario Bjelis 2, Staffan Olsson 2, Michael Apelgren (1). Guif: Kristjan Andrésson 5 (1), Sasa Todosijevic 5 (2), Mikael Johansson 4, Niklas Johansson 4, Jimmy Jansson 3, Peter Luksic 3, Aleksandar Svitlica 3, David Isomäki. Publik: 2 552. Hammarby leder med 2–1 i matcher.
Expressen.se/TT

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du kan även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag