Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

"Han kör in i honom helt utan anledning"

Speedwaystjärnan Tomas Gollob bröt en nackkota och tvingas till månaders rehabilitering efter påkörningen av Tai Woffinden i lördags.

Nu riktar polackens team kritik mot britten, som de anser körde ovårdat och begick ett misstag.

– Han gör det helt utan anledning, säger managern Thomas Gaszynski till SportExpressen.se.

Lördagen skulle bli en speedwayfest på Friends arena när 25 000 samlades för att se världscuptävlingarnas näst sista grand prix.

Men redan i andra heatet utspelade sig otäcka scener när Tomas Gollob kördes på bakifrån av britten Tai Woffinden.

Gollob låg kvar medvetslös i flera minuter innan han kördes till sjukhus med ambulans.

– Det såg väldigt obehagligt ut. Huvudet var vridet åt fel håll och armen bakvänd. Han såg nästan ut som en trasdocka, sade svenske föraren Andreas Jonsson till SPORT-Expressen.

Fyra dagar efter kraschen våras Gollob alltjämt, nu på ett militärsjukhus i Polen. En fraktur på sjunde nackkotan håller honom borta från tävlande i flera månader.

– Det kommer ta ett par månader att läka nacken, men lyckligtvis behövde han inte operera. Det räcker med nackkrage. Så snart nacken är läkt är han redo att tävla igen, säger managern Thomas Gaszynski till SportExpressen.se.

– Han återhämtar sig och allting är bra nu. Men han minns ingenting av kraschen, säger Gaszynski.

Är han glad över att det inte gick värre?

– Det handlar inte om att vara glad. Det är vad det är. Vi vet om faran med den här sporten.

"Ett misstag"

Men faran hade aldrig behövt uppstå, menar Gaszynski. När han blickar tillbaka på kraschen fyra dagar senare anser han att världscupledande Tai Woffinden körde ovårdat i kurvan.

– Det är olyckligt att det händer, och tråkigt när det är ett misstag av en medtävlande. Han kör in i honom bakifrån och i det här fallet helt utan anledning. Han fastnade inte eller blev dragen in i Tomas, utan det är ett misstag.

Det är så du ser det?

– Du tycker väl inte att det är Tomas fel? Det går inte att påstå någonting annat.

Har ni pratat med Woffinden?

– Nej, det har vi inte.

Är han skyldig Tomas Gollob en ursäkt?

– Alla har sitt eget samvete, och det är upp till dem själva vad de ska göra. Jag kan inte säga åt folk vad de borde göra.

Tomas Gollob kommer att vårdas ytterligare tio dagar på sjukhuset innan han kan påbörja sin rehabilitering. Någon fara för framtida men finns inte.

– Nej, nej. När han kommer tillbaka kommer han vara 100 procent återställd, säger Gaszynski.

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.