Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

”Han kan vara ännu mer förkrossad än fansen...”

Zion Williamson inför NBA-draften Foto: NUCCIO DINUZZO / AP TT NYHETSBYRÅN
Zion Williamson under en match med Duke Foto: TNS/ABACA / STELLA PICTURES/TNS/ABACA

Zion Williamson är USA:s hetaste baskettalang på många år. 

Nu står det klart vilket lag som har rätt att välja honom först i NBA-draften i sommar – och beskedet rör minst sagt upp känslor. 

”Det är en skam”, skriver New York Post.

LeBron James, Kevin Durant eller James Harden? 

Nej, glöm de superstjärnorna ett tag. Basketvärldens mest omtalade namn just nu är 18-årige Zion Williamson, som gjort ett starkt avtryck under collegesäsongen. 

Williamson har slagit flera rekord under sin första säsong med Duke, och beskrivs som den störste baskettalangen sedan LeBron James. 

Ett exempel på hur stor påverkan 18-åringen haft på hela idrotts-USA kom i samband med en match mellan North Carolina och Duke i februari tidigare i år. Williamson halkade och skadade sig efter att hans Nike-sko gått sönder – och företagets aktievärde sjönk med tio miljarder kronor dagen efter. 

New Orleans Pelicans får välja Zion Williamson

Nästa säsong tar Zion Williamson klivet in i NBA. Under natten till onsdagen, svensk tid, stod det klart vilken klubb som lade beslag på rättigheterna till förstavalet i sommarens draft – och därmed även högst sannolikt vinner kampen om den hett eftertraktade Williamson. 

Storklubben New York Knicks fanns bland dem som hade störst chans att vinna inför lotteriet, och mot slutet såg även Los Angeles Lakers ut att ha möjligheten att plocka hem förstavalet.

Men i stället vann New Orleans Pelicans lotteriet, och Knicks och Lakers får nöja sig med att välja som trea respektive fyra i draften.

Pelicans har redan superstjärnan Anthony Davis i sitt lag, men i januari bekräftade klubben att Davis önskat att bli trejdad. Det är fortfarande oklart vad som händer med Anthony Davis nästa säsong, men klart är att Pelicans står som vinnare oavsett om de trejdar 26-åringen – eller formerar en superfemma kring honom och Zion Williamson. 

Anthony Davis, missnöjd megastjärna i New Orleans Pelicans. Foto: USA TODAY Sports

Ilskan: ”Det är en skam”

Nu rapporteras det om en stor besvikelse hos New York Knicks-fansen, som inte fått fira en titel sedan 1973. 

”Det är en 'Zion' skam”, skriver New York Post.

”Rätt i bollarna”, skriver Daily News.

”Lyckolösa”, konstaterar Newsday.

Men enligt ESPN är det inte bara i Knicks-lägret som det suckas djupt. Även Zion Williamson själv ska ha hoppats på att hamna i New York, enligt ESPN, som menar att talangen ”snabbt forslades ut” från rummet i Chicago där lotteriet hölls. 

”Zion Williamson kan vara mer förkrossad än Knicks-fansen”, skriver New York Post

Detaljen som kan ha sänkt Knicks

New York Knicks säsong var rekorddålig, med 17 vinster och 65 förluster (sämst av alla lag i ligan det här året) – och faktum är att det hade kunnat stärka klubbens chanser att säkra Williamson, om det inte vore för nya regler som började tillämpas just det här året. 

Med samma facit hade Knicks i förra årets lotteri haft 25 procents chans att säkra draftens förstaval, men det här året har NBA infört nya regler som sänker oddsen för de svagare lagen. 

– Kriget mot att vara dålig har varit en succé, säger en representant för klubben enligt The Athletic.

 

LÄS ÄVEN: Sov på en matta i hallen – nu dominerar han NBA

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.