Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Skandalstjärnan hatas efter videoavslöjandet

Foto: STEVE CHRISTO / AP TT NYHETSBYRÅN

Steve Smith pekades ut som ”årtiondets fuskare”. 

Nu har den australiska stjärnan stått för ytterligare ett tilltag som väckt kritik världen över. 

– Han har fusk i sitt DNA, säger cricketprofilen Alan Sippy till Times Now.

Det var i mars 2018 som det senast stormade kring Steve Smith. Den australiska landslagsstjärnan i cricket anklagades, tillsammans med lagkamraten Cameron Bancroft, för ett utstuderat fusk i en match mot Sydafrika. 

Bancroft fångades på bild när han försökte sätta fast grusbitar på cricketbollen, men hjälp av tejpbitar han gömt i sina kalsonger. Syftet var att försöka förändra bollens yta så att det skulle gå lättare att kasta luriga skruvbollar mot slagmannen. 

Men duon upptäcktes, erkände sina tarvliga intentioner, stängdes av och fördömdes av en hel idrottsvärld. 

Steve Smith, som alltjämt betraktas som en av världens bästa spelare på sin position, lyckades klara sig undan ytterligare blåsväder i nästan tre år. Men nu har helt färska bilder på 31-åringen återigen rört upp starka känslor. 

Tv-bilder från helgens match mot Indien visar hur Steve Smith försöker sabotera för den indiske slagmannen Rishabh Pant, när han med foten suddar ut den markering som Pant dragit vid baslinjen för att orientera sig genom lagets taktiska upplägg. 

Tilltaget är enligt Yahoo inte förbjudet enligt reglerna, men anses gravt osportsligt inom cricketsporten. 

Steve Smith sågas över världen

Rishabh Pant stördes inte nämnvärt av Smiths knep, och Indien har hyllats för sin insats i matchen. Men efterspelet har främst bestått av hård kritik mot Steve Smith. 

”Cricketvärlden är allt annat än imponerad”, konstaterar brittiska BT Sports.

”De försökte med alla knep, Steve Smith försökte till och med ta bort Pants märken från linjen. Men jag är väldigt stolt över det indiska laget”, skriver den tidigare landslagsmannen Virender Sehwag på Twitter. 

Darren Gough, tidigare cricketstjärna i England, kallar bilderna som avslöjat Smith för ”chockerande”. 

”Tror han att han är osynlig med alla kameror där?”. 

”Det här är väldigt, väldigt dåligt av Steve Smith”, skriver den förre engelske landslagskaptenen Michael Vaughan på Twitter.

– Han har fusk i sitt DNA, säger Alan Sippy, indisk cricketstjärna, till tv-kanalen Times Now. 

https://twitter.com/virendersehwag/status/1348528230655950850

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.