Lisa Nordén tog storslam på Idrottsgalan. Foto: Christian Örnberg
Lisa Nordén tog storslam på Idrottsgalan. Foto: Christian Örnberg

Hamrén: "Zlatan hade förtjänat att vinna"

Publicerad

Zlatan Ibrahimovic blev årets manlige idrottare.

Men när svenska folket fick säga sitt rankades både Lisa Nordén och Sara Algotsson Ostholt högre - och den senare är trött på snack om "hästkupper".

- Ja, jag är trött på det tjatet. Jag tycker att ridsporten är väldigt stor i Sverige och att vi har rätt att ta plats, säger Jerringspristvåan.

Zlatan Ibrahimovic och Juniorkronorna blev trea respektive fyra i omröstningen till Jerringpriset. Ett resultat som väckte starka reaktioner på sociala medier.

"Skämmigt att Zlatan inte vann jerring priset. Ni borde skämmas svenska folket" skrev Standard Liége-spelaren Astrit Ajdarevic på Twitter.

Luleåspelaren Daniel Mannberg:

"Vinner Hästen svär jag att aldrig mer kolla på idrottsgalan igen. Synd va?".

Förbundskaptenen Erik Hamrén ville också se sin superstjärna ta hem priset.

- Zlatan borde ha vunnit. Han har verkligen förtjänat det med det året han har haft, men jag är ju part i målet.

"Ridsporten är väldigt stor"

Det talades om att Rolf-Göran Bengtsson kuppades in till priset förra året. Nu är Sara Algotsson Ostholt less på det snacket.

- Ja, jag är trött på det tjatet. Jag tycker att ridsporten är väldigt stor i Sverige och att vi har rätt att ta plats.

Lotta Amnestål är informationschef på Ridsportsförbundet och säger så här angående det som hon själv kallar "kampanjpratet":

- Vi är en väldigt stor sport och det är inte konstigt att vi kommer långt fram.

"Tror Zlatan hade vunnit..."

Programledaren Rickard Olsson tror att Zlatan Ibrahimovic har lite sig själv att skylla.

- Jag tror att han hade vunnit om han hade kommit. Det kanske var ett val från hans sida. Jag kan tänka mig att under ett sådant här sammanhand är det många som vill komma fram, och han kanske inte är så sugen på det hela tiden.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du kan även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag