Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Hammarby värvar före detta Bundesliga-anfallare

Se höjdpunkter mellan Hammarby-Falkenberg
Foto: CARMEN JASPERSEN / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: VASSIL DONEV / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Hammarby fortsätter att förstärka spelartruppen. 

Enligt SportExpressens uppgifter värvar Bajen den 28-årige tidigare Bundsliga-anfallaren Aron Johannsson - som skriver på ett treårskontrakt med Hammarby på onsdag. 

Vidar Örn Kjartanssons lånekontrakt med Hammarby går ut snart och trots att Bajen inte gett upp hoppet om att förlänga lånet säsongen ut har det grönvita nu gjort klart med en ny anfallare. 

Det var Fotbollsthlm som i förra veckankunde avslöja att före detta Werder Bremen-anfallaren Aron Johannsson bara var detaljer att skriva på för klubben. 

Skrivit på för Bajen

Enligt SportExpressens uppgifter har nu den isländske anfallaren, som också har amerikanskt pass och har valt bort det isländska landslaget och spelat 20 A-landskamper för USA, bestämt sig för Hammarby. 

Han tackade ja till kontraktsförslaget i dagarna, ett kontrakt som sträcker sig över tre år. Han har tidigare haft bud från amerikanska MLS, som han nu alltså valt att nobba till förmån för Hammarby och allsvenskan. Han kommer till Sverige för att skriva på kontraktet under onsdagen - och sedan presenteras officiellt. 

30 matcher i Bundesliga 

Han kommer närmast från en sejour i Werder Bremen, där han den senaste tiden dragits med en del skadeproblem. 28-åringen skrev på för Werder Bremen 2015 och har sammanlagt gjort 30 matcher och fem mål i Bundesliga. Johannsson har även representerat isländska Fjölnir, danska AGF Århus och AZ Alkmaar. 

Nära göra klart med Magyar 

Hammarby har också gjort klart med mittbacken Richard Magyar. Han har skrivit på kontraktet och kommer även han att presenteras den här veckan. 

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.