”Hammarby räknar med att tappa Williot Swedberg”

Hammarbys Williot Swedberg.
Foto: THERESE BACK / STELLA PICTURES/THERESE BACK THERESE BACK

Hammarby har scoutat i Belgrad och IFK Göteborg hanterar dåliga resultat och inre stridigheter.

Om bland annat detta handlar senaste avsnittet av SportExpressens podd Rondo.

https://open.spotify.com/embed/episode/7GylflG6pJqIlGyx0ybDLX?utm_source=generator

Veckans avsnitt av podden Rondo med Therese Strömberg, Anel Avdic och Noa Bachner börjar med en diskussion om läget i IFK Göteborg. Klubben hanterar både knackiga resultat i de inledande omgångarna och ett internt bråk mellan mittfältsstjärnan Tobias Sana och tränaren Mikael Stahre.

Men det är samtidigt inte så enkelt att bara peka på en enda orsak till varför IFK Göteborg ligger där de ligger i serien.

- Det är svårt att singla ut enskild individ i det hela, konstaterar Noa i avsnittet och fortsätter:
- Är det Håkan Mild som gjort fel? Nej, han kommer in i en konstig struktur där nyckelpersoner byts ut på löpande band. Är det Mikael Stahres fel? Nej, det är ju inte han som satt ihop den här truppen och han har i perioder gjort bra resultat i Göteborg, till skillnad från sina företrädare.

Anel noterar en splittring mellan spelarna i Göteborg.

- Det är en trupp som inte står bakom samma värderingar och som inte är sammansvetsade. Jag upplever exempelvis att det är många olika läger i Sana-frågan, säger han.

Avsnittet i övrigt berör även seriens bottenskikt i allmänhet och GIF Sundsvall i synnerhet, Jens Gustafssons sorti från U-21-landslaget, en internationell utblick till Erling Haalands nya kontrakt med Manchester City och huruvida det innebär att Norge gått om Sverige som fotbollsnation.

Och, förstås, en rad nyheter och rykten om den svenska spelarmarknaden. Bland annat om att Hammarbys varit på scoutingtripp till Belgrad.

- Hammarby räknar med att tappa Williot Swedberg redan, det har man liksom kalkylerat för. Och jag vågar lova en offensiv förstärkning till Hammarby i sommar. Det arbetet pågår febrilt nu.

Avsnittet - som heter ”Cirkus Blåvitts comeback” - finns exklusivt hos Spotify. Lyssna i Spotifys app eller i den inbäddade spelaren längre upp i artikeln.

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.