Jiloan Hamad testas sent på måndagen. Foto: THERESE BACK / THERESE BACK/STELLA PICTURES STELLA PICTURES
Jiloan Hamad testas sent på måndagen.  Foto: THERESE BACK / THERESE BACK/STELLA PICTURES STELLA PICTURES

Hamad kan missa mötet med Malmö

Publicerad

Jiloan Hamad riskerar att missa mötet med Malmö FF på grund av en skada - och testas sent under onsdagen, enligt SportExpressens uppgifter. 

Samtidigt står det nu klart att Pa Dibba går in från start i stormötet på Tele2 Arena i kväll. 

Ikväll är det dags för stormötet mellan Hammarby och Malmö FF på Tele2 arena. MFF kommer från en turbulent period i allsvenskan där man sparkade huvudtränaren Magnus Pehrsson i måndags. 

Ny tränare är sportchefen Daniel Andersson som i kväll gör sin första match som huvudtränare för de regerande svenska mästarna. 

 

FÖLJ DITT LAG I ALLSVENSKAN: Få nyheter skickade i Messenger direkt till telefonen

 

MFF saknar fem spelare 

Och det är ett pressat MFF som ställs mot serieledarna. Inte nog med att laget redan är elva poäng efter Hammarby. 

Laget dras också med skador. Målvakten Johan Dahlin, försvararna Behrang Safari, Rasmus Bengtsson och mittfältarna Arnor Traustason och Fouad Bachirou åker inte med till Stockholm. 

Laget har dock en förhoppning om att alla spelarna finns tillgängliga i nästa allsvenska match mot BK Häcken. 

 

LÄS MER: Allsvenskan 2018 – spelschema, resultat, tabell. 

 

Jiloan Hamad riskerar att missa matchen mot MFF

Men det är inte bara bortalaget som dras med skador. Enligt SportExpressens uppgifter riskerar Jiloan Hamad att missa mötet med sitt förra lag. 

Han dras med en skadekänning och testas sent under onsdagen. Detsamma gäller Simon Sandberg. 

Samtidigt står det klart att Pa Dibba går in från start i mötet med MFF. Startar gör också Nikola Djurdjic, som gjorde mål i senaste matchen mot Örebro SK. 

 

LÄS MER: Experternas tips – så slutar allsvenskan 2018.

 

Hammarby obesegrade hemma 

Hammarby har gått rent på hemmaplan i allsvenskan så här långt och har tagit idel trepoängare. Senast mot Sundsvall var det dock nära att laget tappade poäng. Detta trots en  4-0-ledning en bit in på den andra halvleken. 

Men Gif Sundsvall jobbade sig in i matchen och gick upp till 4-3 med några minuter kvar av matchen. Laget fick även 4-4-målet korrekt bortdömt för offside. 

 

LÄS MER: Följ allsvenskan här – mål, highlights och direktrapport. 

LÄS MER: Fotbolls-VM i tv – tider och kanaler.  

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag