Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Hälsningen till Zlatan: ”Jag ska lära honom”

Foto: JOHAN VALKONEN / STELLA PICTURES
Foto: INSIDEFOTO / INSIDEFOTO/SIPA USA SIPA USA
Foto: SportExpressen
Foto: SportExpressen
Foto: MAIRO CINQUETTI/NURPHOTO/SHUTTERSTOCK / MAIRO CINQUETTI/NURPHOTO/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

Paquito Navarro började spela padel i femårsåldern.

Idag är han en av världens bästa spelare, det största ansiktet utåt i en allt mer växande sport och har över 400 tusen följare på Instagram. 

I en intervju med SportExpressen berättar han om sin roll som ambassadör för sporten och varför han hyllas i Argentina. 

Dessutom skickar han en hälsning till Zlatan Ibrahimovic. 

– Jag kan lära honom spela padel om han lär mig slå straffar, säger den 32-årige spanjoren.

Argentina är efter Spanien padelns största scen och det är inte alltid som spanska spelare välkomnas med öppna armar där.

Om de inte heter Paquito Navarro.  

– Det är en fråga jag även ställer till mig själv. Jag tänker att den argentinska befolkningen är väldigt passionerad och jag är också väldigt passionerad. Jag känner sporten i mitt hjärta och jag vill att alla som köper en biljett för att spela paddel ska uppskatta det.

Är det passionen som gör att de hyllar dig?

– Min karaktär påminner mycket om vilken kille som helst som spelar padel. De känner nog igen sig i mig på banan, ett väldigt aggressivt spel och en stark karaktär. Jag tror det är därför jag har en bra kontakt med publiken i Argentina, vi har samma sorts känslor för sporten, för padeln.

”Wow, det är fantastiskt”

32-årige Paquito är omtyckt visar sig även på Instagram, ett konto han uppdaterar flitigt och där följarantalet ligger en bra bit över 400 000. Navarro berättar att han lägger en halvtimme om dagen på att komma på innehåll och ta bilder – däremot så drar han ännu inte in några stora pengar på sociala medier.

– Men jag gillar att styra mina egna sociala medier, jag är en millennial så jag gillar det.

Han förklarar hur livet som padelspelare förändrats de senaste åren.

– Vi blir mer och mer populära, speciellt i Europa, men vi är långt ifrån fotbollspelarna eller tennisspelarna. Men det är fantastiskt hur sporten växer. När vi åkte till Sverige, Italien eller Frankrike för fem år sedan så kände ingen till mig utanför Spanien.

– Nu kommer människor fram och säger: ”Hej, Paquito, jag såg dig på streamen” jag känner bara: ”wow, det är fantastiskt”.  Förändringen skedde för 3-4 år sedan, säger Navarro. 

Han berättar om sina tankar kring kändisskapet och att han gärna åker runt och representerar sporten även utanför banan – för att öka intresset.  

– För mig var det en barndomsdröm att bli en professionell spelare och bli en av de bästa spelarna i världen. Så klart kunde jag inte föreställa mig det och jag befinner mig i en dröm. För mig är det fantastiskt och att få leva med sporten och spela. Men det går inte att jämföra med var sporten kommer att befinna sig om fem till tio år.

Hälsningen till Zlatan

Steget till stjärnorna i de stora sporterna är fortfarande vara stort – samtidigt har fler och fler idrottare från andra sporter hittat till padeln.

Som spanjor känner han exempelvis flera fotbollspelare.

– Jag känner Joaquin, Alex Moreno, Adrian, Javi Martinez och Dani Parejo – de gillar padel. Vi är väldigt nära och stöttar varandra. För oss som padelspelare är det fantastiskt att fotbollspelare, basketspelare och tennispelare hjälper mindre sporter att bli större, säger Paquito.

Ur ett svenskt perspektiv har Zlatan Ibrahimovic öppnat flera padelhallar runtom i landet och Paquito som själv är ett stort fan av La Liga-klubben Real Betis menar att det vore en dröm att få träffa den svenske storstjärnan.

– Såklart skulle jag gärna träffa honom, och varför inte spela lite padel? För att se hans spel.

Vad skulle du säga till Zlatan?

– Jag kan lära honom spela padel om han lär mig slå straffar, skrattar Paquito Navarro.

SportExpressens årskrönika 2021

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.