Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Gustafsson: "Då kan jag vänta i tre år..."

Alexander Gustafsson har blivit lovad en titelmatch - men först vill UFC att svensken möter Anthony Johnson. Något som "Mauler" är måttligt sugen på: "Det handlar inte om vem som är tuffast utan om min karriär", säger han.Foto: Meddi Kabirzadeh

Alexander "The Mauler" Gustafsson är inte den som klagar.

Men när UFC bröt löftet om en titelchans visade han snabbt sitt missnöje på sociala medier.

Nu har han fått nya garantier om en titelfajt av UFC.

En match som kan ske i Sverige.

- Om det är så att de garanterar mig en titelmatch i Sverige så kan jag vänta tre år. Då spelar det ingen roll, säger Gustafsson till SPORT-Expressen.

HAN KAN BLI MAULERS NÄSTA MOTSTÅNDARE

Namn: Anthony Johnson.

Ålder: 30 år.

Född: Dublin, Georgia, USA.

Bor: Boca Raton, Florida.

Smeknamn: "Rumble".

Längd: 188 centimeter.

Vikt: 92 kg.

Viktklass: Lätt tungvikt.

Bakgrund: Brottning.

Team: Blackzillians.

Aktiv sedan: 2006.

MMA-facit: 22 matcher, 18 vinster (12 på avslut), 4 förluster.

Kommentar: En kontroversiell fajter som gör sin andra vända i UFC. Mellan 2008-2012 tävlade den mycket välväxte Johnson i -72 kg trots att han utanför match kunde väga en bra bit över 100 kg. Efter ett par missade invägningar fick han sparken från UFC januari 2012 och tog därför beslutet att kliva upp två viktklasser. Sedan april är Johnson tillbaka i UFC och redan med två tunga segrar i ryggen.

Nu vill många se honom mot Alexander Gustafsson för att avgöra nästa titelutmanare i lätta tungviktsklassen.

Sammanställning: SARP YESIL

Alexander Gustafsson blev samma sekund som han vred sönder sitt knä av med titelmatchen mot Jon Jones den 27 september. Istället för att flytta fram fajten valde UFC att plocka in en ersättare i Daniel Cormier.

En match som fick ändå blev uppskjuten till 3 januari då även Jones skadade sig.

Och trots att "The Mauler" förväntas vara helt frisk då valde UFC att behålla Cormier som titelutmanare. Något som Gustafsson lite överraskande har protesterat mot öppet.

- Jag har tagit mig till den rankning jag är i dag. Jag har blivit lovad en chans flera gånger. Jag skulle ha mött honom i Las Vegas men blev skadad, men jag är fortfarande helt mentalt inställd på att gå en titelmatch, det är inget man bara kan radera. Det är vad som motiverar mig, säger han till SPORT-Expressen.

- Jag tjänar pengar genom att tävla, men pengar är ingenting som motiverar mig. Det kommer aldrig motivera mig. Jag vill bli bäst i världen och inget annat, och då är det Jon Jones som gäller.

UFC vill arrangera stormatch

I går avslöjade Gustafsson på sociala medier att han fått nya garantier från UFC-ägaren Lorenzo Fertitta. Om svensken väljer att vänta så kan han att få sin titelchans på hemmaplan.

- Om det är så att de garanterar mig en titelmatch i Sverige så kan jag vänta tre år. Då spelar det ingen roll.

Enligt uppgifter till SPORT-Expressen är UFC väldigt sugna på att arrangera en stormatch på Friends arena nästa sommar. Organisationen har redan besökt nationalarenan och tror att en gala där, trots tidsskillnaden till Nordamerika, skulle har potential till att bli en historisk succé.

"Det vore en dröm"

- Det känns som att det är inom räckhåll. Med ett bra stöd hemifrån kan det helt klart bli av. Att få möta den "pound for pound" bäste i världen på Friends vore en dröm. Det finns absolut ingenting som kan slå det, förklarar Gustafsson.

De senaste dagarna har röster väckts om att Alexander Gustafsson bör ta en match i väntan på att Jones/Cormier avgörs. En motståndare som fansen och UFC-presidenten Dana White har lyft fram som potentiell motståndare är Anthony Johnson.

Men enligt "The Mauler" ger det inte honom något att möta Johnson. Och han är trött på allt snack om att han duckar amerikanen.

- Jag har mött både värre och sämre motståndare. Hade den matchen tagit mig någonstans hade jag varit först att acceptera.

Vad tycker du om honom som motståndare?

- Sedan han kom tillbaka till UFC efter att ha blivit sparkad har han slagit Antonio Rogerio Nogueira, som passerat bäst före datum för längesen och Phil Davis. Han behöver minst ett par matcher till.

- Vi är inte på skolgården längre, det handlar inte om vem som är tuffast utan om min karriär, som jag vill ska hålla en lång tid framöver. Man måste tänka taktiskt och då går det inte bara gå in och veva mot första bästa.

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.