Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

GT:s nya snackis - vår nya sportblogg

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Foto: Per Wissing

GT-sporten är stark, men vi vill bli ännu bättre.

Därför är vi mycket stolta över att presentera vår nya sportblogg Snacka med Leman som i dag har premiär på gt.se.

- Tanken är att alla vi sportintresserade i Göteborg ska få en ny kanal att snacka sport här, säger GT-sporten Henrik Leman.

Nu satsar GT-sporten på gt.se. I dag har nya sportbloggen Snacka med Leman premiär där GT rekryterat välkände sportjournalisten Henrik Leman, som ny sportbloggare till GT.

- Henrik Leman är Sveriges absolut vassaste sportbloggare med fokus på våra största västsvenska lag. Det känns enormt kul att ha kunnat rekrytera tillbaka honom till gt.se och nu kunna erbjuda alla våra sport­läsare den nya interaktiva bloggen Snacka med Leman, säger chefredaktör Frida Boisen.

"Jag är grymt taggad"

Henrik Leman har i många år bevakat våra största väst­svenska lag både som reporter på GT och andra tidningar. Han har också drivit en mycket väl­besökt egen sportblogg. Men från och med i dag är det bara gt.se som gäller.

- Jag är grymt taggad. Den här idén har bott i mig ett tag nu och det känns perfekt att göra den på gt.se. Jag bloggar så gott som varje dag och min ambition är att kunna chatta med läsarna så mycket som möjligt.

Träningsbevakning

- Jag kommer också att vara på en del träningar och på flera matcher. Självklart ska även spelarna snacka med Leman, säger Henrik Leman.

Är det något du slagits av som sportbloggare i Västsverige?

- Att det finns tusentals killar och tjejer där ute som är väldigt insatta, som har bra synpunkter och som dessutom håller en väldigt god, schyst ton. Fastän man så klart kan bli agiterad och bry sig en hel del, är det inget tråkigt språk. Det ger enorm energi att folk är så trevliga, kunniga och engagerade.

CHATTA MED LEMAN

1) Bästa spelaren i Frölunda just nu?

LEMAN: Julius Hudacek, målvakten. Dels hans mentala styrka, började med några grodor, men har lyckats glömma dem och har hållt en hög och stabil nivå, elitseriens bästa målvakt just nu.

2) Vilket lag vinner SM-guld?

LEMAN: Skellefteå. Det är deras tur, de var i final i fjol och har bäst lag.

3) Vinner Elfsborg allsvenskan i år igen?

LEMAN: Förmodligen inte. Det är svårt att upprepa en sådan triumf. Men det är nog samma lag som i fjol som kommer att slåss om guldet.

4) Vilken placering hamnar Blåvitt på?

LEMAN: Ska vara nöjd om man klättrar några placeringar från sjundeplatsen i fjol. I år kan man hitta ett spel som är bättre än i fjol och ta ytterligare ett steg mot att bli ett topplag. Jag gillar att man har värvat spelare som Ludwig Augustinsson.

5) Vilken blåvit spelare gör störst succé 2013?

LEMAN: Jag ser Jakob Johansson ta nästa kliv. En mittfältare som tagit lite långsamma steg, men som jag tror är på gång nu på riktigt. Jätteintressant att följa.

6) Gais eller öis? Vilket lag blir bäst i superettan?

LEMAN: Spontant har Gais ett bättre lag. Gais har hittat något intressant i sin makeover och fått ihop ett lag som känns rätt dugligt, där det är ett lag mer än individer. Ingen tror att Gais ska toppa superettan eftersom alla vet vilka ekonomiska problem Gais haft. Då slipper de pressen och kan slappna av och spela bra. Öis har också haft jättetrassel med ekonomin. Ser man på pappret skriker inte laget av kvalitet. De har valt att vara låglöneförening, ta in billiga spelare från division ett och anpassa målet efter matsäcken.

Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter, Instagram, Snapchat - här kan du även få nyheter om dina lag direkt i Messenger.